0
Posted 09/12/2010 by Wade in Comics
 
 

5 Ronin

In maart zullen vijf van de meest solitaire helden uit het Marvel Universum samenkomen in de vijf issue miniserie “5 Ronin”. De vijf helden in kwestie zijn: Deadpool, Psylocke, Punisher, Wolverine en niemand minder dan Hulk. Nu moet ik zeggen, het eerste wat mij opviel was dat zowel Wolverine, Deadpool als Punisher enorm veel samenwerken met anderen en de twee eersten al deel uitmaakten van voldoende superheldenteams en dus niet echt als eenzelvige helden beschouwd kunnen worden zoals Marvel ze bestempelt. Het wordt verkocht als zijnde het ultieme epische samoerai superhelden verhaal en zal wekelijks uitgegeven worden gedurende een maand.

De schrijver achter dit verhaal is Peter Milligan (X-Statix, Marvel Knights) en hij wordt voor ieder issue bijgestaan door een andere tekenaar. Volgens Marvel gaat om de “hottest artists” van het moment : Tomm Coker, Dalibor Talajic, Laurence Campbell, Goran Parlov en Lenadro Fernandez. Van ieder issue gaat men ook twee versies maken: een standaard cover door David Aja (Iron Fist, Daredevil) en één door een andere “industry favourite”. Dit wil dus zeggen, verzamelaars, dat jullie maar liefst tien verschillende covers zullen hebben om toe te voegen aan jullie collectie maar laten we ons nu even op het verhaal concentreren.

“Wolverine. Psylocke. The Punisher. Hulk. Deadpool. Five of Marvel’s deadliest heroes will come to the fore this March for a series unlike any other in 5 RONIN. Bound together by the same fate, yet alone in their existence, they are forced to walk the lonely path of the masterless samurai in the violent and tumultuous world of feudal Japan.”

Ik geef toe, dit klinkt niet direct vernieuwend. Zeker niet voor Wolverine, hij heeft dit pad reeds meermaals mogen betreden maar dan in het hedendaagse Japan. Elk van de “5 Ronin” zijn uit op wraak, de vraag is enkel wraak tegen wie en waarom? Ook niets nieuws voor onze goede vriend de Punisher dus. De vijf eenzame strijders zullen ook verbonden zijn door een of ander mysterieus geheim en in deze “5 Ronin” zal de schrijver het zogenaamde ware gelaat achter Marvels meest solitaire personages laten zien (dit zijn hun woorden, niet de mijne) en dit alles tegen een met bloed doordrenkte achtergrond.

Als afsluiter laten we nog even editor Sebastian Girner aan het woord: “What would the ultimate samurai super hero epic look like? The answer is ‘5 RONIN’. When we came up with the idea of taking our biggest heroes and setting them in this time period, writer Peter Milligan and the amazingly talented cast of artists immediately jumped on board. This is easily one of the most beautiful comics you will read this year.”
We shall see Galvatron, we shall see …

Comments

comments


Wade

 
avatar