5
Posted 01/12/2010 by Malkavian in Comics
 
 

Warren Ellis’s RED op het witte doek

Warren Ellis's RED

Vandaag is er alweer een comic die vertaald werd naar het witte doek. Hollywood’s Comic bron van inspiratie lijkt wel onuitputtelijk, spijtig genoeg zijn ze het niet allemaal pareltjes. Sommige zien zelfs nooit de Belgische bioscoop (ik denk dan bv. aan ‘Jonah Hex’) of komen maanden later in de zalen zoals ‘Scott Pilgrim vs The World’. Vandaag komt er eentje “op tijd” uit en naar de reacties in Amerika lijkt het een goede verfilming te zijn. Op IMDB.com haalt hij zelfs een mooie 7.2/10 score, we spreken natuurlijk over Warren Ellis’s RED.

RED is een 3-delig kortverhaal van Warren Ellis, waarin we Frank Moses volgen. Frank is een gepensioneerde CIA-agent, die een rustig bestaan leidt ver weg van alle beschaving. Maar terwijl Frank rustig geniet van zijn pensioen, wordt de nieuwe CIA-baas in “Room R” ingewijd in de donkerste geheimen van de CIA. Hij is zo gechoqueerd door het verleden van Frank Moses dat hij onmiddellijk een team samenstelt om Frank voor eeuwig te laten rusten. Natuurlijk mislukt de aanslag want Frank was de beste agent die de CIA ooit had. Nu heeft de CIA een groter probleem, want hun gepensioneerde moordenaar komt nu achter diegene die de opdracht heeft gegeven voor de aanslag. Actie verzekerd en Warren Ellis op zijn best.

Helen Mirren

De film volgt het pad van de comic ongeveer, alleen voegen ze er nog wat extra personages aan toe. Frank, gespeeld door Bruce Willis, alleen zou een veel te kort verhaal zijn voor een langspeelfilm. Dus zijn er enkele nieuwe gepensioneerde bij gekomen, elk met hun specialisatie. Marvin Boggs (John Malkovich) kan je vergelijken met Murdock van The A-Team, even geschift maar dan wel enorm dodelijk. Victoria is dan weer een brave oude dame die af en toe nog eens een contract aanneemt om iemand neer te leggen. Victoria wordt gespeeld door Helen Mirren. Warren Ellis moet dit echt zalig vinden, een gekende gerespecteerde actrice die paar jaar geleden nog schitterde in “The Queen” en nu rondloopt met een geweer en de kogels doet rondvliegen. Voeg daar dan nog eens Morgan Freeman aan toe en je hebt een comic-verfilming met klinkende namen.

Als ik de trailer bekijk is de zware actie vanuit de comic wel luchtiger gemaakt met een grote dosis humor, maar of dat zo slecht is weet ik niet. Het is allesinds een slimme zet van Hollywood om het iets meer voor het grote publiek van te maken. Hopelijk vervult hij mijn verwachtingen, ik ga hem allesinds zo snel mogelijk gaan bekijken want hij is vanaf vandaag in de bioscoop. Maar als teken van voorsmaakje geef ik jullie eerst de trailer nog eens.

Enjoy!

Voor diegene die graag de comic eens willen lezen, RED is in bundel uitgekomen. Deze bevat 2 kortverhalen van Warren Ellis, enerzijds ‘RED’ en aan de andere kant krijg je ‘Tokyo Storm Warning’. Warren Ellis’s visie op Godzilla en Japanse Mecha.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian