5
Posted 28/11/2010 by Malkavian in Tv/Film
 
 

Blank of Zwart in de Comic Industrie?

Naar aanleiding van de Green Lantern trailer is in Amerika een kleine rel ontstaan. De meeste Amerikanen kennen Green Lantern als John Stewart, de zwarte marinier die in de Justice League tekenfilmserie de rol van Green Lantern vertolkt. Zij waren dan ook geschrokken toen DC besliste om “hun Green Lantern” te veranderen naar een bleekscheet, Ryan Reynolds genaamd. De woorden racisme werden al vlug in het rond gesmeten en twitter staat vol met beschuldigingen en ongeloof omdat hun zwarte held vervangen is.

Boze Tweets

PhaaatAlbert I love Ryan Renolds, but GREEN LANTERN WAS SUPPOSED TO BE BLACK!

gorgeous_poison i thought the green lantern was black ? yo they tripping !

0h_So_LawLess: Green Lantern movie coming out. The have a white guy playing him. Smh, one of the only black superheros and they made him white. Smh.

Frizellikz_: Ok isn’t the Green Lantern sapposed to be a BLACK super hero?<=hell yea dey played us

Prissy_Coco: The Green Lantern suppose to be black right? So why am I looking at a white nigga n his suit black ppl can’t have shit”

shotgun_BANG :Theres a green lantern movie & i’m MADDDDD upset because he’s supposed to be black!

JaiBella14: Why is green lantern ryan reynolds he’s black in the comics I thought??? // That’s what I be sayin.

sc4bway: Just saw The Green Lantern movie preview and the green lantern is white! Thats the only black superhero!

Mack_FBMG: Hey The green Lantern Is BLACK! WTF IS THIS WHITE GUY LMAO!

Impala_ryder: They making a green lantern movie and the main character is white…..everybody kno the green lantern was BLACK…..smdh

niki71891: Soooo DC comcis…….gonna make the green lantern……white….nigga suppose 2 be BLACK!!!

De reacties van deze mensen zijn niet zo verwonderlijk aangezien het niet de fans van de comics zijn en Green Lantern ook niet het meest gekende personage is uit de DC-stal. Zij kennen de Green Lantern als een van de personages uit de Justice League tekenfilms. Daarin werd John Stewart gebruikt om het voornamelijk blanke team wat meer “politiek correcter” te maken. Blijkbaar hebben de makers van tekenfilms wel niet duidelijk gemaakt dat John Stewart één van de vele Green Lanterns van Aarde is. Hij is zelfs de 3de in rij (of 4de als je de originele Golden Age Lantern mee rekent).

John Stewart

3de Green Lantern John Stewart

Eerst had je Hal Jordan dan Guy Gardner en in de jaren 70 is John Stewart erbij gekomen. Je zag in die periode een piek aan een nieuwe lichting helden met Afrikaanse roots beginnende bij Black Panther (1966), Falcon (1969), Luke Cage (1972), Blade (1973), Storm (1975),  Tyroc (1976) en Black Lightning (1977).  Deze waren meestal back-up helden die jaren hebben gezwoegd om op de voorgrond te komen en ze hadden ook vaak namen met het woord Black in verwerkt, om toch maar te illustreren dat het om een zwarte held ging. Even vaak werden ze ook vrij karikatuuraal voorgesteld met de nogal van TV gekende “zwarte taal”. Gelukkig is die periode voorbij en praten helden als John Stewart en Luke Cage nu als “gewone” mensen in plaats van karikaturen.

Waarschijnlijk is het een kleine inschattingsfout geweest van DC Comics om er zomaar van uit te gaan dat de meerderheid van de mensen het verhaal achter Green Lantern zou kennen, de verschillende personages, de reden waarom ze John Stewart in de Cartoons hebben gebruikt, enz. Elke comic fan verwacht wel dat John Stewart een gastrol krijgt in de film, misschien is dit wel een goed moment voor DC om dit de wereld in te sturen.

Nu is het niet de eerste keer dat Hollywood een andere tintje geeft aan gekend en geliefd personage, maar meestal doen ze het andersom.

Pagina 1Pagina 2»

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian