10
Posted 17/11/2010 by Malkavian in Tv/Film
 
 

De Green Lantern Trailer is gearriveerd!

De trailer van één van DE comic verfilmingen van 2011! Of de trailer ook meteen overtuigt, daar is niet iedereen het mee eens. Ik ook niet, ter toelichting een analyse van de trailer, aangevuld met mijn mening over bepaalde scènes.

0:00 – Het begin is Hal zoals de gewone Hal in de comics wordt voorgesteld, een vrouwenverleider.
0:30 – Hal is een test-piloot voor Ferris Aircrafts, het is zijn leven en dat laten ze in de trailer goed zien. Iets dat je alleen maar kan zien als je er echt op let of als je op tijd op pauze drukt, is een symbool op Carol’s helm tijdens het vliegen. Jup, dat is een Star Sapphire (Pink Lantern) symbool. Waarschijnlijk een van de talloze easter-eggs in de film.
0:35 – Het vliegtuig krijgt ‘motorpech’ en stort neer. In Comics heeft Hal, door zijn roekeloos gedrag, meerdere vliegtuigen laten neerstorten.
0:45 – Hal zit op zijn eentje na te denken over wat er allemaal gebeurt in zijn leven, (ik hoop dat ze zijn kindertijd zeker gaan laten zien, zodat we weten waarom hij is zoals hij is). De groene ring komt naar hem en heeft Hal uitgekozen.
0:50 – Het neergestorte ruimteschip van Abin-Sur wordt gevonden door Hal.
1:10 – Abin Sur die kort uitlegt wat er juist gebeurd is, en dat de Ring Hal Jordan heeft uitgekozen om een Green Lantern te worden. In de enkele beelden die we van Abin Sur te zien krijgen, lijkt het gezicht van Abin mij nogal vrij nep over te komen. Hopelijk ligt het aan de korte fragmenten die je te zien krijgt. De ring verschilt een deel van de comics, het ziet er vooral een groot “lomp” gewicht uit.
1:23 – Hal die door de lucht vliegt opweg naar OA, de thuisplaneet van de Green Lanterns. Ik moet wel zeggen dat dit beeld me niet echt overtuigt. Het is inderdaad moeilijk om in een groene gloed iemand te laten vliegen en dit realistisch over te laten komen.
1:28 – OA, de thuis planeet van de Green Lanterns, ziet er prachtig uit. Ook Toma-Re, een van de eerste Green Lanterns die Hal tegenkomt, is leuk weergegeven. Ook hier zie je dat het special effect is. Ik vraag me af of ze Motion Capture hebben gebruikt, zoals in Avatar.
1:29 – Sinestro, of de fractie van een seconde dat je van hem te zien krijgt, gaf me hetzelfde gevoel als bij Toma-Re. Maar zet de trailer op dat moment op pauze en je geraakt wel overtuigd van het geheel.
1:32 – Hal terug op aarde aan het praten met zijn vriend over de verantwoordelijkheden. Leuke grappige conversatie. Ik vermoed dat de persoon naast hem ‘Pieface’ moet voorstellen. (Imdb ligt even plat dus kan niet checken ) We krijgen ook voor de eerste keer een beeld te zien van de lantaarn, die ze logischerwijs een iets meer buitenaardse vorm hebben gegeven. Het is een verandering, maar eentje waar ik zeker mee kan leven als fan.
1:42 – De eerste Green Lantern Construct die we zien, een vuistslag. Prachtig gewoon, vind het enorm goed weer gegeven.
1:45 – Hector Hammond, de slechterik van deze film.
1:49 – Sinestro die voor een groot GL logo neerdaalt. De omgevingen die je te zien krijgt vind ik prachtig in beeld gebracht.
1:50 – Kilowog, ZALIG! Nuff’said.
1:53 – Hector krijgt zijn uiteindelijke vorm. Hopelijk gaan ze niet zover als in de Comics want dat zou echt niet werken in een film. Let vooral op de Gele ogen van Hector, een tipje van de Parallax sluier?
2:20 – Het slechtste stuk in de ganse trailer en één die er voor zorgt dat je met een wrange smaak achter blijft. De close-up van Ryan Reynolds in Green Lantern kostuum is slecht. Het masker is ook CGI, en dat zie je van ver. Het zit niet goed, de camera tracking zit ook fout naar mijn gevoel. Het geheel voelt enorm slecht aan. Hopelijk gaan ze daar nog wat aan doen, want het hoofdpersonage moet wel goed zitten.

Over het algemeen vond ik de trailer wel goed. Alleen ben ik bezorgd om de special effects. Enkele leken mij haastwerk, wat me dan weer wat hoop geeft voor de film. Want ik denk dan , de positivo in mij, dat ze zich gehaast hebben voor de trailer en dat er nog wat bijgeschaafd zal worden voor de film. Dat hoop ik dan toch.

Laat ons weten wat je zelf van de trailer vond als commentaar en bespreek hem mee op het 4gamers forum.

Green Lantern transformatie

Green Lantern transformatie

Green Lantern light!

Green Lantern light!

Hector Hammond

Hector Hammond

Kilowog

Kilowog vs Poozer Hal

Green Lantern vuistslag

Green Lantern vuistslag

De Ring

De Ring

Sinestro

Sinestro

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian