6
Posted 16/11/2010 by Wade in Comics
 
 

Ultimate Death

cover van Marvel Previews #88

Onlangs wisten we jullie mee te delen dat Marvel plannen heeft om haar geliefde Spider-Man te laten sterven en speculeerden we  zelfs dat hij misschien weer eens in een cocon zou herstellen. Nu blijkt dat Spider-Man inderdaad zal sterven, althans de Ultimate versie van Spider-Man. Deze verhaallijn zal beginnen bij Ultimate Spider-Man #153 en doorlopen in Ultimate Avengers vs New Ultimates #1. Volgens Marvel is dit dé verhaallijn die geen enkele (Ultimate) Spider-Man-fan zou mogen missen. De aanloop naar zijn dood gaat komende februari van start.

Met de Ultimate versies van hun superhelden is Marvel eerder al tot het uiterste gegaan om alles zo vernieuwend mogelijk te benaderen. Zo heeft  professor Xavier een niet al te rooskleurige voorgeschiedenis gekregen, is Wolverine de allereerste mutant en lijkt sergeant Nick Fury als twee druppels water op de  Samuel L. Jackson.

Deze Death of Spider-Man getuigt hier ook van, maar er rest ons nog de vraag: “Voor hoe lang zal Spider-Man dood blijven?” Een redelijk normale vraag als je weet dat Volume 1 van Bendis zijn Ultimate Spider-Man meer dan een miljoen exemplaren verkocht en Marvel één van hun best verkopende reeksen niet zal annuleren.

Dit is wat Bendis te zeggen heeft over de Death of Spider-Man verhaallijn: “As a group and as individuals we have made a conscious effort to create stories this year that no one has ever seen before. I am very, very proud to be a part of this storyline and very proud of Marvel for even attempting such a bold endeavor. Sit back and watch as we unveil a storyline unlike any other!!”

Waarop Mark Millar, schrijver van Ultimate Avengers, het volgende had toe te voegen: “This is the biggest, boldest thing we’ve attempted in the ten years since we kicked this line off. This is the one thing that could be bigger than the CREATION of the Ultimate line and it’s great to be a part of it. Being part of something like this is a once in a lifetime opportunity and soon you’ll all get to read the story we’ve written for you, This should be up there with the very small number of events that really mattered. This is going to be big.”

Comments

comments


Wade

 
avatar