1
Posted 15/11/2010 by Wade in Comics
 
 

Iraanse militie verklaart oorlog aan Spider-Man


Mohammad Reza Naghdi

Mohammad Reza Naghdi, de bevelhebber van de Iraanse Basij (een paramilitaire eenheid opgericht door Ayatollah Khomeini), heeft verklaard dat Spider-Man een vijand is van de staat Iran. Hij noemde Spidey een heiligschenner maar er werd hier geen reden voor opgegeven.

Naghdi kondigde dit aan toen hij enkele dagen geleden “The Organization of Basij and the Media” oprichtte. De bedoeling van dit initiatief is om de traditionele Islamitische waarden te promoten bij kinderen. Naghdi betreurt dat het Iraanse establishment niet meer inspanningen doet om deze ‘zachte oorlog’ te winnen.

Dara & Sara

Westerse figuren zijn nooit de beste vrienden van Iran geweest. Het is dus niet de eerste keer dat zoiets voorvalt in dit land . Het is de overheid ook al een tijd een doorn in het oog dat Shrek, Barbie, Spider-Man en andere Westerse personages het schrijfgerief en de rugzakken van de schoolgaande jeugd sieren. Zo werden acht jaar geleden Dara en Sara ontwikkeld als tegengewicht voor de ook in Iran populaire Barbie en Ken.

Comments

comments


Wade

 
avatar