3
Posted 08/11/2010 by Malkavian in Columns
 
 

Oops! Fouten in Comics

Hoe hardcore moet je niet zijn als fouten in comics je beginnen op te vallen? Nu gelukkig heb ik het stadium nog niet bereikt dat ik over de grootte van verschillende personages ga struikelen. “Hey! Wolverine is groter dan Cyclops in deze comic. Dat kan niet want Cyclops is 6’1” en “Wolverine meet 5’3″!!” of over andere kleinigheden. Maar toch valt het me op dat men sommige fouten in Comics kon vermijden, simpelweg door een betere kwaliteitscontrole. De dag van vandaag moet alles heel snel gebeuren en werken verschillende mensen aan 1 comic. Dit zorgt ervoor dat het niet altijd duidelijk is wat iedereen moet doen.

Mooi voorbeeld vond je enkele maanden terug in de Thor reeks.

Thor en de ontbrekende map

Thor en de ontbrekende map

Yep, dit is een scan van uit de comic. Blijkbaar was iemand vergeten een map van Asgard te plaatsen. Een kleine fout maar wel eentje die blijvend is. Ik vermoed dat in een van de recente nummers van ‘The Boys’ hetzelfde is gebeurd. Namelijk in nummer 47 krijgt Starlight een sms-je van Hughie. Dit wordt in de comic wel heel basic weer gegeven, en ik vermoed dat hier ook een miscommunicatie is gebeurd over wie het uiteindelijk moet inkleuren/tekenen/inplakken.

The Boys en de ontbrekende SMS

The Boys en de ontbrekende SMS

Ik kan begrijpen dat zo’n fouten af en toe in een comic sluipen. Maar waar ik weinig begrip voor heb, is wanneer ze zelf hun eigen personages door elkaar beginnen te smijten. Neem nu Wolverine, het meest gekende Marvel personage. Hij speelt nu mee in meer dan 10 verschillende reeksen en in elke reeks heeft hij een ander kostuum. Als hij nu in New Avengers zou voorkomen in zijn X-Force kostuum zou ik het nog kunnen begrijpen, want hij heeft zich gewoon van kleerkast vergist. Maar als Ultimate Wolverine plots een 616 (of Regular) kostuum gaat dragen, dan krijg ik een fanboy-hartaanval. Niet alleen omdat ze de fout überhaupt maken, maar omdat ze het de lezer nog eens moeilijker maken om al de verschillende kostuums, variaties en alternatieve universums te onderscheiden. Zoiets is dus gebeurd in Ultimate Mystery #4. Daarin krijgen we Wolverine in zijn gekende gele outfit te zien, maar in de Ultimate versie heeft hij die gele jaren ’90 outfit niet.

Ultimate Wolverine en de gele 616 outfit

Ultimate Wolverine en de gele 616 outfit

Vind je zelf fouten in comics laat het me zeker weten via mail ( Malkavian [AT] brainfreeze.be ) en wie weet zien we jouw inzendingen in een nieuwe Oops!

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian