0
Posted 08/11/2010 by Wade in Comics
 
 

Mini statue Wolverine vs Sabretooth

Je zal hier bij Brainfreeze enkele nieuwe items zien verschijnen, waaronder reviews van statues, bustes en actiefiguurtjes. Als dit aanslaat wordt het de eerste aflevering van velen. Stuur gerust een mail met je feedback of post in de comments.

Voor deze eerste review heb ik gekozen voor het iconische beeld van ‘Wolverine versus Sabretooth’. Er zijn reeds vele beeldjes van de geklauwde anti-held en zijn aartsvijand gemaakt en er zullen er waarschijnlijk nog veel volgen. Daarom heb ik gekozen voor het minibeeldje van Applause dat ik vorige maand voor een mooi prijsje heb kunnen versieren op F.A.C.T.S..

Dit beeldje is 18 centimeter hoog en portretteert Wolverine en Sabretooth uit ‘X-Men – The Animated Series’ uit de jaren negentig. Het is uitgebracht in 1997 en was deel van een gelimiteerde oplage van 10.000 exemplaren. Om eerlijk te zijn, ik heb al veel betere versies gezien van deze twee dierlijke mutanten die het tegen mekaar opnemen.

Het geheel is mooi gedaan en met het geheel bedoel ik vooral de pose en het voetstuk. Waar het eigenlijk goed fout gaat is in de afwerking. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat dit met de hand is geschilderd maar bij deze mini statue vraag je je af of de schilder in een reddingssloep zat toen hij dit schilderde. De grondlagen zijn allemaal goed gedaan en aan Sabretooth is op het eerste zicht niets aan te merken maar bij Wolverine loopt het fout: de geheel witte ogen lopen uit op zijn masker, de zwarte lijnen op zijn torso zijn precies met een bibberende hand gedaan en de zwarte rand van zijn laarzen loopt door tot op zijn been. Dat de ogen helemaal wit zijn en een pupil ontbreken kun je nog wijten aan de ‘feral rage’ van de twee mutanten maar al de rest wijst op een schilder die er rap van af wou zijn. Als je er zelf eentje in huis hebt, gelieve me te laten weten of het hier om een geïsoleerd incident gaat of niet.

Al bij al is het een mooie aanwinst voor je collectie als je het maar niet van te dicht bekijkt. Het prijskaartje van 40 euro was meer dan redelijk en het beeldhouwwerk op zich is uiteindelijk voortreffelijk gedaan.

Comments

comments


Wade

 
avatar