2
Posted 08/11/2010 by Wade in Comics
 
 

Action Figure Mayhem


“Hi, I’m a Marvel…and I’m a DC.”

Zo beginnen de eerste afleveringen van de stopmotionanimatieserie op YouTube door ItsJustSomeRandomGuy. Het is op zich een vrij simpel concept: superhelden van Marvel en DC komen samen voor een wit doek en bespreken hun respectievelijke carrière en vooral de films gebaseerd op hun comics. Hierin wordt er speels met elkaar gespot.

Na een tijdje vreesde de man achter ItsJustSomeRandomGuy, Michael Agrusso, dat hij zichzelf herhaalde en sleutelde hij een beetje aan het concept. Dit werd uiteindelijk het zogenaamde ‘Happy Hour‘ waarin de Marvel -en DC-actiefiguurtjes samen komen in een bar en daar praten over wat vermoedelijk voor hen alledaagse dingen zijn.

Zo maken Wolverine en Superman bijvoorbeeld ruzie omdat de man van staal regisseur Bryan Singer weggesnoept heeft van X-Men: The Last Stand en vraagt Spider-Man zich af wat Batman allemaal verborgen houdt in zijn riem. De humor bleef gelukkig even geeky als die uit het oorspronkelijke concept.

Intussen is Agrusso uitgegroeid tot een beroemdheid op YouTube en bereiken zijn filmpjes comic geeks wereldwijd. Tijdens de New York Comic Con van 2007 werd Agrusso geïnterviewd door enkele mensen van Marvel.com die ook fan bleken te zijn van zijn parodiereeksen. Hij zei tegen hen: “As long as people want to watch ‘em I’ll keep making them.” Voor de New York Comic Con van 2008 en 2009 werd hem zelfs gevraagd om een aantal promotionele filmpjes te maken. Marvel en DC lieten dit toe, hoewel DC hem verbood om de filmpjes waarin de DC-helden centraal staan op het internet te plaatsen. Aangezien hij voor zijn overige video’s niet betaald wordt, mogen deze wel op YouTube gepost worden.

Agrusso doet dit niet op zijn eentje. Hij en zijn vriendin ItsJustSomeRandomGirl (Brianna Li) filmen eerst iedere aflevering met de webcam op Agrussos MacBook en vervolgens nemen ze passende stemmen en geluiden op. Bij dit alles worden ze bijgestaan door niemand minder dan ItsJustARandomCat, hun trouwe huisdier.

Comments

comments


Wade

 
avatar