2
Posted 07/11/2010 by Wade Wilson in Comics
 
 

Het moeilijke leven van een Akira film

De verfilming van ‘Akira’ heeft al een turbulente voorgeschiedenis gehad en de meeste fans van zowel de manga als de anime zijn hier niet al te droevig om. Men heeft tot op heden namelijk nog niet echt een goeie live-action film gemaakt die gebaseerd is op een manga of anime. Ik geef als voorbeeld ‘Dragonball Evolution’.

Voor zij die niet zo bekend zijn met ‘Akira’ geef ik graag even een korte samenvatting:

“Kaneda is de leider van een motorbende in een post-nucleair Japan en neemt zijn beste vriend Tetsuo onder zijn hoede. Op een dag, na een gevecht met een rivaliserende motorbende, geraakt Kaneda zijn beste vriend kwijt. Tetsuo wordt meegenomen in een helikopter en wordt wakker in een geheime militaire basis. Eens hij wakker wordt, wilt Tetsuo ontsnappen maar wordt tegengewerkt door drie rare wezens die er uit zien als bejaarde kinderen en paranormale gaven hebben. Ook Tetsuo ontwikkelt deze gaven, maar verliest gaandeweg de controle over dit proces. Kaneda probeert zijn vriend te helpen, maar Tetsuo is niet meer de jongen die hij was.”

In november 2008 onthulde Leonardo DiCaprio twee nieuwe projecten van zijn productiemaatschappij Aspian Way. Namelijk ‘Ninja Scroll’ en ‘Akira’, allebei manga en anime. DiCaprio zou naar eigen zeggen een enorme fan zijn van beide.  Hij had echter geen interesse om zelf in een van de films mee te spelen. Of Aspian Way nog steeds die rechten heeft op ‘Akira’ en ‘Ninja Scroll’ was enige tijd niet duidelijk maar Aspian Way zou nog steeds verantwoordelijk zijn voor de productie van dit project.

Een jaar later werd bekend gemaakt dat Warner Bros interesse had in het project en een akkoord had getekend met Aspian Way. Beide partijen vonden dat, vermits het om zo’n grote massa bronmateriaal gaat, men misschien best het verhaal in twee films verwerkt. Als je ooit Akira gelezen hebt snap je wel waarom. Er werd ook bevestigd dat deze verfilming op de manga en niet op de anime gebaseerd wordt. Echter in februari van 2009, maakte regisseur Ruairi Robinson bekend dat hij het project verliet en werd de film ten dode opgeschreven.

Weer enkele maanden later in september, kwam Collider via een “vertrouwelijke bron” te weten dat Mark Fergus en Hawk Ostby (Children of Men, Iron Man) een eerste versie van het script hadden ingediend. De reden dat men maar weinig nieuws hoorde over dit filmproject was dat het duo naar het schijnt moeite had om hun screenplay zo perfect mogelijk te krijgen. Diezelfde bron zei ook dat als Warner Bros en Aspian Way het script goedkeuren men zich zou richten op een release datum ergens in 2011.

In februari jongstleden pakte New York Magazine uit met meer nieuws over dit project: Warner Bros had het script goedgekeurd en het zou inderdaad om twee films gaan. Ook wisten ze ons te zeggen dat de Hughes broertjes (‘Book of Eli’, ‘From Hell’), die sinds ‘From Hell’ personae non grata geworden waren maar een comeback beleefden met ‘Book of Eli’, aangesproken waren om ‘Akira’ te regisseren.

Nu we je zo goed mogelijk op de hoogte gebracht hebben van het langlopende proces om deze film uit de grond te stampen, brengen we je het laatste nieuws in verband met ‘Akira’. Wees gewaarschuwd, zeker die-hard Akira-fans, want het gaat hier niet direct om geruststellend nieuws en we willen jullie woede uitbarstingen niet op ons engelachtige geweten hier bij Brainfreeze.

Volgens de website BloodyDisgusting hebben de Hughes broertjes namelijk niemand minder dan Mr. ‘High School Muscial’ Zac Effron aangesproken om een hoofdrol te spelen in ‘Akira’. Lezers van de manga, en zij die de anime gezien hebben, weten dan dat het niet om de rol van Akira zelf zal gaan. Vermoedelijk willen men Effron dus casten als Tetsuo of Kaneda. BleedingCool zegt dat Effron voor allebei de rollen in aanmerking zou komen bij de regisseurs. Het zou dus afhangen van zijn keuze.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be