1
Posted 05/11/2010 by Koen in Tv/Film
 
 

Musical ‘Spider-Man: Turn Off the Dark’ blijft geplaagd door tegenslag

De première van de duurste Broadway musical ooit, namelijk ‘Spider-Man: Turn Off the Dark’, is uitgesteld naar ‘ergens in januari’ in plaats van 21 december.

Dit is nu reeds de derde maal dat dit technisch complexe spektakel wordt uitgesteld. Oorspronkelijk was de première voorzien voor februari dit jaar maar werd het om financiële redenen opgeschort. Deze vertraging zorgde er op zijn beurt voor dat de show twee acteurs verloor, namelijk Evan Rachel Ward (Mary Jane) en Alan Cumming (Green Goblin). In augustus werden de repetities vol enthousiasme hervat.

Vorige week haalde de musical het nieuws nadat acteur/stuntman Kevin Aubin zijn twee polsen brak tijdens het repeteren van wat men een ‘katapultstunt’ noemt. Dit gebeurde een maand nadat een andere stuntman (die anoniem wenste te blijven) zijn beide voeten brak tijdens diezelfde actie. Een woordvoerder van de musical relativeerde deze voetbreuken door te zeggen dat het slechts om een gebroken teen ging.

Na een recent bezoek van veiligheidsinspecteurs werd duidelijk dat de producers niet in staat waren om de verschillende spectaculaire stunts te laten demonstreren waarna dit uitstel gisteren werd bekend gemaakt.

set design voor het Oscorp Laboratorium.

Oorspronkelijk was het budget geraamd op 35 miljoen $ maar ondertussen is dit opgelopen naar 65 miljoen $. Ter vergelijking : ‘Shrek – The Musical’, de duurste Broadway musical tot op vandaag, kostte de helft hiervan. De Spider-Man show zou ondertussen al een megasucces moeten worden om uit de kosten te geraken.

Thans heeft de cast al de individuele scènes al gerepeteerd maar is er nog geen repetitie geweest van de show in zijn geheel. Twee weken voor de oorspronkelijk geplande try-outs weet men zelfs nog niet hoe lang de show ongeveer zal duren.

Hier bovenop leverde de voorverkoop tot nu toe slechts 8 miljoen $ op.

Hopelijk blijkt de soundtrack door Bono en The Edge geen teleurstelling.

Wordt vervolgd.

Bron : The New York Times

Comments

comments


Koen

 
avatar
Notorious comic geek – Brugge