3
Posted 04/11/2010 by Wade Wilson in Comics
 
 

Loki miniserie

Het leven is niet rooskleurig als je naam Loki is en iedereen naar wiens affectie jij verlangt  je stiefbroer Thor vereert. Zeker niet als die zich als een bullebak gedraagt tegenover jou.

Daar gaat deze miniserie van Roberto Aguirre-Sacasa (Mavel Knights, Sensational Spider-Man) namelijk over. Loki die eindelijk eens zijn kant van het verhaal zal vertellen en de lezer duidelijk maakt hoe hij is geworden wie hij is en waarom hij uiteindelijk Ragnarok zal veroorzaken.

Het eerste issue lijkt vrij direct de toon te leggen die deze 4 issues mini-serie zal volgen: Loki ziet zich zelf als iemand die door iedereen genegeerd wordt, verkeerd verstaan en altijd benadeeld. Om eerlijk te zijn komt Loki min of meer meelijwekkend over en Thor als een domme bruut.

“Maar, heeft Void niet tijdens Siege Loki in twee getrokken?” hoor ik jullie denken en dat is exact hetzelfde wat ik dacht toen ik deze issue vandaag bij Mekanik zag liggen. Na het lezen van het eerste issue bleef ik met deze vraag zitten tot ik tegen mijzelf zei: “Loki is een god…”

De serie is in ieder geval een aanrader, met mooie art en een interessant verhaal. Het interessantste is dat we na een vijftig jaar eens echt Loki’s versie van de feiten krijgen te horen terwijl hij vanuit ballingschap zijn verhaal doet. Natuurlijk speelt Thor hierin een belangrijke rol maar nu krijgen we hem door Loki zijn ogen te zien en dat is geen fraai beeldje. Zeker en vast een serie om in het oog te houden, het zijn uiteindelijk slechts vier issues.

Een vraag blijft wel door het hoofd spoken: “Dit is Loki, de God der Onheil, bekend om zijn leugens, complotten en bedrog. Is het wel allemaal wat hij ons hier allemaal zegt?”

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be