8
Posted 02/11/2010 by Malkavian in Comics
 
 

The Walking Dead : Pilot Aflevering

5,3 miljoen mensen hebben in Amerika gekeken naar de eerste aflevering van The Walking Dead. Een record voor een pilot-aflevering en voor AMC, die nog nooit zoveel kijkers op één moment hadden. De eerste aflevering werd op 31 oktober uitgezonden, Halloween voor onze Amerikaanse vrienden. Een goede keuze, zo blijkt, om een serie met zombies te lanceren.

Voor de mensen die nu uit de lucht vallen een zeer kleine introductie. The Walking Dead is een comic reeks van Image Comics die in 2003 het daglicht zag en nog steeds maandelijks uitkomt. Geschreven door Robert Kirkman en getekend door Charlie Adlard.

Ik heb de eerste aflevering bekeken en moet zeggen dat ik zeer tevreden ben. Als fan van de comic reeks loste het alle verwachtingen in en daar ligt zeker en vast de regisseur voor aan de basis. Want niemand minder dan Frank Darabont ( The Shawshank Redemption, The Green Mile ) zat in de regisseursstoel. Misschien een vrij rare keuze op het eerste zicht als je denkt dat het een wrede zombie horrorserie wordt, maar eigenlijk is The Walking Dead meer dan dat.

In de volledige pilot-aflevering ben ik geen enkele keer geschrokken, geen plotse camerabeweging, geen intens horrorgeluid met schrikeffecten. Als je zoiets verwacht, kan je beter Scream opzetten. Nee, The Walking Dead draait rond de personages. Personages die toevallig in een wereld vol zombies leven en genoodzaakt zijn te overleven. Zo is het al 7 jaar in de comics en zo was het ook in de eerste aflevering van de TV-Serie. Je krijgt “echte” mensen te zien zoals je die verwacht in een kwalitatieve serie en geen karikaturen vanuit de vele zombiefilms. De zombies zien er realistisch uit, natuurlijk in zoverre een zombie realistisch is. Maar er is zoveel tijd en energie in de make-up gestoken dat het echt overkomt alsof ze al dagen liggen te rotten in de zon.

Het is en blijft natuurlijk Horror, dus het is geen serie voor de kleinste onder ons of mensen met een gevoelige maag. Maar je voelt en merkt dat men niet getracht heeft jouw elke minuut  te laten schrikken, maar dat je de emoties van de personages voelt en met ze mee leeft. Ik probeer redelijk vaag te blijven en geen spoilers weg te geven, zeker niet voor de mensen die de comics nog nooit hebben gelezen. Want het is een serie waar ik de voorbije maanden heb naar uitgekeken en waar ik nu van hoop dat een Belgische zender hem snel in huis haalt, zodat iedereen kan genieten en gruwelen van The Walking Dead.

Voor de mensen die nog meer willen weten over de series kan je de Behind the Scenes alvast eens bekijken. Of voor diegenen die deze comic in huis willen halen raad ik The Walking Dead Hardcovers aan.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian