2
Posted 01/11/2010 by Cassidy in Comics
 
 

Review: The Irredeemable Ant-Man

“It’s time to play hero! For a little while at least — then it’s time to play looter! ” – Ant-Man

In dit verhaal geschreven door Robert Kirkman (The Walking Dead, Marvel Zombies) en getekend door Phil Hester (Green Arrow) maken we kennis met Eric O’Grady. Eric is een lage rank S.H.I.E.L.D. medewerker en eerste klas leugenaar, profiteur en egoïst. Op een bepaald moment steelt hij het nieuwe Ant-Man pak gemaakt door Hank Pym.

Dit pak stelt de drager in staat om:

– contact te leggen met mieren en ze zo allerhande opdrachten te laten uitvoeren

– van formaat te veranderen

Daarnaast is het kostuum ook nog uitgerust met een jetpack en extra poten die uit de zijkant van het pak kunnen verschijnen om de gebruiker helpen muren te beklimmen.

O’Grady die meer een anti held is gebruikt het pak echter voornamelijk voor zijn eigen doeleinden (o.a. om douchende vrouwen te bespioneren).

Het leuke aan dit verhaal is dat je ondanks O’Grady’s zelfzuchtigheid toch wel met hem inzit en hem uiteindelijk zelfs sympathiek vindt. Dit komt mede door dat hij ondanks zijn egoïstische gedrag af en toe toch ook wel een aantal heldhaftige daden doet die vaak op een grappige manier eindigen. Daarnaast bied Kirkman de lezer ook wat meer inzicht over de werking van S.H.I.E.L.D. Zo worden hun agenten bijvoorbeeld getraind om in het openbaar alleen maar “Blast” te gebruiken als vloekwoord zodat niemand zich beledigd zou kunnen voelen.

De tekeningen van Phil Hester zijn niet lelijk maar ook niet wauw, het oogt veelal erg simpel toch stoorde dit me niet zozeer nadat ik langzaam aan de art wende.

Ik vond deze trade zeer leuk en raad hem aan voor diegenen die wel is een keer iets anders willen lezen dan pakweg weeral een  Spider-Man of Batman verhaal

Comments

comments


Cassidy

 
avatar