1
Posted 01/11/2010 by Malkavian in Columns
 
 

FACTS 2010 door de ogen van Wade & Lav

Wade

Stilte voor de Storm

Stilte voor de Storm

De klok slaat 8 uur ‘s morgens en Wade wordt wakker met volume 2 van Locke & Key op zijn hoofd en zijn trouwe viervoeter: de comicloving cat Luciano die ligt te bijten in een oud transformers issue.

Na enkele koppen koffie trekt de brave Wade door de regen op weg naar de bank om wat benodigd briefjesgeld te gaan halen en dan richting dorp Zwijndrecht om zijn metgezel Eva af te halen.

Antwerpen Centraal, 11u30, Wade trekt richting een overvolle Starbucks en besluit om elders zijn koffie te gaan halen en stapt op de trein richting Gent die binnen een kwartiertje zou moeten vertrekken. Slim als hij is kijkt hij nu pas zijn zak na of hij alles wel bijheeft: geld check, drinken check, briefje van pre-ordered facts standbeeldje check, speciale comic voor Malkavian check.

Gent, Sint-Pieters, de tram richting Gent Expo rijdt net weg voor de neus van onze jonge held. Mede omdat hij te lui was om het op een lopen te zetten uiteraard. Een klein kwartiertje later rijdt er weer een tram voorbij en gaat hij richting FACTS.

Dankzij zijn slimme sidekick Eva had Wade reeds een ticket en kon dus lachend toezien hoe iedereen stond aan te schuiven wijl hij gewoon braafjes naar binnen kon wandelen en zijn zoektocht kon beginnen naar een (helaas niet gevonden) Deadpool buste.

Gedurende vijf uur liep yours truly rond in de drie zalen en liet zijn ogen genieten van alle geekyness en collectibles. Intussen zoekend naar enkele geeky treasures om zijn materialistische aard te bevredigen. Deze vond hij in een statuette van Wolverine die vecht met Sabretooth, twee omnibussen (beide vol1) van Moon Knight en Ghost Rider en een hard cover van X-Men Noir.

Dave Gibbons heeft zicht geen seconde verveeld

Dave Gibbons heeft zicht geen seconde verveeld

Ondertussen was hij ook nog mede-Brainfreezer LAV tegengekomen die ook naarstig op zoek bleek naar enkele comics. Vriendelijk als hij is wees onze held haar er op dat in het kraampje waar ze stonden beide volumes van Paradise X lagen voor een zeer zachte prijs. Wade herinnerde zich namelijk ooit met LAV Earth X geruild te hebben voor enkele Batman novels.

Tijd om afscheid te nemen want Wade werd verwacht door de Fearless Leader van Brainfreeze: Malkavian. Er werd gepraat, plezanterij en een paar comics uitgewisseld en welwillend als hij is gaf Malkavian een stoel aan Wade om op te rusten terwijl hij begon aan te schuifen in de rij voor Dave Gibbons.

Uiteindelijk zou Wade van deze grootse man een schets van the Comedian voor zichzelf en eentje van rorschach voor zijn broer mee naar huis nemen. Het was tot ieders grote verbazing dat de jonge held thuis kwam met nog een groot deel van zijn budget over.

Vermoeid na een fantastische dag kroop Wade terug in zijn bed met de kat op zijn voeten en Locke & Key volume 2 in zijn handen.

———

Lav

Na 2 jaar is het mij eindelijk gelukt om op de FACTS beurs te geraken. Ik ben op zondag geweest en was aangenaam verrast. Niet te druk (vergeleken met de zaterdag die waarschijnlijk volstroomde met volk) en een zeer vriendelijke sfeer. Met de tramverbinding had ik ook niet te klagen (wat heel handig is als je maar een student zonder auto bent). Hoewel de rij op zondag middag heel goed meeviel, was ik wel blij dat ik vlotjes binnen kon geraken met mijn online ticket.

Enkele Asielzoekers werden opzij gezet

Enkele Asielzoekers werden opzij gezet

Bij het binnenkomen was het eerste wat ik zag een zeer geslaagde Boba Fett. Als Star Wars fan kon ik dit apprecieren en zat de sfeer al direct juist. Maar mijn aandacht werd al snel afgeweken naar de zeer enthousiaste mannen in hun latex lederhosen. Wat ze waren weet ik niet maar ze hadden er in ieder geval veel plezier in.

Hoewel niet alle comics-standen bij elkaar gegroepeerd waren vond ik het leuk om overal te gaan rondkijken en te zien of je toevallig geen pareltjes kon vinden. Een echt lijstje had ik dan ook niet mee, ik liet het eerder allemaal op me afkomen. Ik ben uiteindelijk thuis gekomen met nieuwe comics waar ik zeer tevreden over ben. Mensen waren ook zo vriendelijk om tips te geven bij enkele aankopen (zoals Wade, nogmaals bedankt hiervoor!)

Helaas had ik de wachtrij bij sommige gasten onderschat waardoor ik niet alles heb kunnen zien. Zo weet ik voor volgend jaar dat ik meer tijd zal vrij maken. Maar al bij al kon je het wel een geslaagde dag noemen.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian