1
Posted 31/10/2010 by Wade in Comics
 
 

Supernatural: The Animation

De CW serie Supernatural van schrijver Eric Kripke is al goed geweest voor een groot aantal romans en comics maar Warner Bros ziet het groots en heeft nu Madhouse (de studio achter onder andere Death Note en Animatrix) een licentie gegeven om een anime adaptatie van Supernatural te maken.

Nu in Amerika seizoen zes op de buis is, begint men in Japan ook verslaafd te geraken aan de avonturen van de twee broers en hun trouwe Chevy Impala die loeihard old school rock & roll draait zoals Eye of the Tiger en Carry on my wayward son. Dus allesbehalve een domme zet van Warner Bros en Madhouse.

Voor zij die niet geheel bekend zijn met Supernatural leg ik graag even kort uit waar het verhaal (grotendeels) om gaat zonder iets te spoilen:

“Sam Winchester is een doodnormale student aan de universiteit, hij scoort goede punten en heeft een leuke vriendin. Op een dag breekt zijn oudere broer Dean bij hem in en zet gelijk heel Sam’s leven op zijn kop. Papa Winchester is namelijk aan het werk en heeft al enige tijd niets van zich laten weten. Dean is ongerust omdat hij hun vader (John) totaal niet kan bereiken. Niet direct iets om je druk om te maken ware het niet dat Dean en zijn vader op bovennatuurlijke monsters zoals spoken en vampiers jagen. Samen trekken Sam en Dean er op uit om hun vader terug te vinden.”

Inmiddels is Supernatural al aan haar zesde seizoen bezig en wordt het niet meer geschreven door Eric Kripke. Deze wou immer maar vijf seizoenen maken en er dan met stoppen. Maar de studio en de fans zagen dit niet zitten. Kripke werkt wel mee aan deze anime adaptatie en heeft gezegd dat Jensen Ackles (speelt Dean en ook gekend als Jason Teague uit Smallville) en Jared Padalecki (speelt sam en deed mee in de Friday the 13th remake en House of Wax) hun stem zullen lenen voor enkele afleveringen van de anime. Logischerwijze gaat het hier over de Engelse dub van de anime en vermits Kripke zei “enkele afleveringen” en het om 22 in totaal gaat is het niet duidelijk of ze aan heel de reeks meewerken.

De anime zou een hervertelling worden van het eerste en het tweede seizoen van Supernatural en enkele exclusieve afleveringen die men voor de tv-serie wou gebruiken maar toch niet gedaan heeft wegens budget problemen. Ook worden er aan de adaptatie van de bestaande afleveringen enkele scenes toegevoegd die meer zouden moeten vertellen over het verleden van de Winchesters en de relatie tussen de twee broers. Wie de tv reeks al gezien heeft weet dat de twee niet altijd even vlot over een komen met elkaar.

Er is nog niet veel bekend in verband met deze adaptie behalve dat het om een 22 afleveringen gaat die de originele verhaallijn volgen maar met enkele monsters die niet in de tv-serie voorkomen. De anime zou in drie dvd/blu ray boxen uitgebracht worden waarvan de eerste beschikbaar zal zijn in Japan op januari volgend jaar. Of de anime dezelfde feel gaat hebben als de serie is nog afwachten. De inside jokes en verwijzingen naar pop cultuur en het soms gewoon belachelijk maken van fenomenen zoals Twilight gaat men in Japan misschien niet snappen en er dus uitlaten.

Om eerlijk te zijn vind ik dat men bij Madhouse qua tekenstijl al veel beter werk heeft afgeleverd en deze Supernatural: the Animation er niet zo goed uitziet. De personages hebben nogal domme gelaatsuitdrukkingen bijvoorbeeld maar een definitief oordeel geef ik pas wanneer ik de eerste afleveringen gezien heb.

http://www.youtube.com/watch?v=PJKFW3_9vuQ&feature=player_embedded#at=23

Comments

comments


Wade

 
avatar