2
Posted 27/10/2010 by Wade Wilson in Comics
 
 

zombie Jesus

MATTHEW 27:51-52 “The earth shook, the rocks broke and tombs opened and many men and women who had died came back to life again. They left the cemetery and went into the city and appeared to many people there.”

THE UNTOLD TALE OF THE 48 HOURS FOLLOWING THE DEATH OF CHRIST!

pagina 1

Bij deze de introductie van Rob Liefeld zijn nieuwste creatie: Zombie Jesus. Velen onder jullie zullen de man kennen van zijn werk met New Mutants, X-Force en als de man (of laat ons zeggen een van de mannen) achter personages zoals Cable, Deadpool en Domino. Hij verwierf nog meer bekendheid toen hij samen met onder andere Todd McFarlane en Jim Lee in 1992 Image Comics oprichtte en aan eigen creaties begon te werken. Anderen zullen de man dan weer kennen als die tekenaar die al zijn personages opbergzakjes geeft aan hun riem en eens een anatomie les moet volgen.

Laat ons zeggen dat de man niet vies is en niet onbekend is qua controversie. Iets dat hij nu wilt bewijzen met zijn Zombie Jesus. Het verhaal zou twee wekelijks gepubliceerd worden op zijn persoonlijke website en is dus eigenlijk een gratis web-based comic. Zo een beetje als Warren Ellis zijn geweldige Freakangels.

pagina 2

Liefeld wilt met zijn Zombie Jesus duidelijk inspelen op een markt die momenteel overladen wordt met zombies: Marvel Zombies, Infestation, The Walking Dead, … Ik heb het al vaker gezegd tegen mensen maar waar men in romans meer en meer vampiers (al kun je je steeds vaker wel afvragen of het vampiers zijn of douchebags) gebruikt, doet men dit in comics met zombies. Maar dan op een veel betere manier uiteraard.

pagina 3

De eerste drie pagina’s staan reeds op Liefeld zijn site maar ze lijken de lezer niet bepaald in het verhaal te trekken. Het gehele concept alleen al komt over als een poging om op de markt in te spelen en controversieel te doen gewoon om controversieel te zijn. De zombies zien er eerlijk gezegd ook wat onnozel uit. Oordeel zelf maar, Wade houdt het in ieder geval bij Freakangels.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be