0
Posted 21/10/2010 by Wade in Tv/Film
 
 

Snipes wilt meer Blade

Blade, the Daywalker, is ongetwijfeld Wesley Snipes zijn meest gekende rol. Een rol die hij nu blijkbaar dolgraag voor de vierde maal wilt spelen. Om eerlijk te zijn vond ik de derde film niet zo goed maar Snipes was zoals in de vorige twee delen een enorm goede Blade. Verheugelijk nieuws dus in mijn boekje dat hij zijn queeste om Black Panther te spelen stopzet en terug zijn tanden wilt zetten in de Blade-franchise!

De man keek eerder dit jaar aan tegen een gevangenisstraf van drie jaar wegens enkele problemen met de belastingsdienst. Gelukkig voor hem moet hij niet naar the big house en kan hij doorgaan met films maken.

Met al de vampier films, boeken, games en noem maar op zou Blade enorm kunnen profiteren van deze hype en het personage terug op de voorgrond brengen. Er zijn echter twee dingen die in Snipes zijn nadeel spelen: hij heeft jammer genoeg al enige jaren niet meer meegespeeld in een echte blockbuster en er liggen andere acteurs klaar die de rol van hem willen overnemen.

Eerder al werd de rapper Sticky Fingaz ingehuurd om de rol van Blade te vertolken in de kortgeleefde televisieserie. Ondanks de goede kijkcijfers (2,9 miljen mensen keken naar de eerste aflevering) werd de reeks gecancelled door Spike tv en kreeg dus geen tweede seizoen. Bronnen zeeiden destijds dat de kosten te hoog lagen voor het jonge netwerk.

Tegen Deadline had Wesley Snipes het volgende te zeggen:

“Acting is my main lane, and I’m planning to expand that, taking the success of films like Blade and marinating that into something that flourishes. Maybe we get around to doing another Blade, except, from what I’m reading, every other actor is talking about playing him, and nobody is talking to Wesley. How strange that they don’t come and talk to me about it.”

De andere acteurs waar Snipes het over heeft zijn Idris Elba (The Losers, RocknRolla) en Adewale Akinnuoye-Agbaje (Lost, GI JOE). Al hoopt de geek in mij dat ze terug Snipes casten moet ik eerlijk toegeven dat ik Elba de rol ook minstens even goed zie vertolken.

Comments

comments


Wade

 
avatar