0
Posted 21/10/2010 by Wade in Tv/Film
 
 

Marky Mark goes gothic?

Soms lees je wel eens een nieuws feitje op het internet waarbij je niets anders kan doen dan je onderkaak laten vallen en een terechte “What the Fuck?” mompelen. Wel beste lezer, dit is er grotendeels zo eentje.

Ondanks het meer dan povere succes van de laatste twee films in de Crow franchise, heeft Relativity Media de regisseur Stephen Norrington (Blade, League of Etraordinary Gentlemen) ingehuurd om niet gewoon een nieuwe Crow film te maken, maar een remake van de eerste film door Alex Proyas. Laat ons even vermelden dat Norrington sinds het door critici meer dan platgebombardeerde League of Extraordinary Gentlemen, geen enkele film meer heeft geregisseerd. Hopelijk heeft dit hem voldoende tijd gegeven om een degelijke visie op het Crow personage te ontwikkelen.Iedere regisseur heeft namelijk al eens een mindere of slechte film zeker?

Om hem te helpen met deze remake heeft Norrington blijkbaar Nick Cave ingehuurd die eerder al het script voor de western The Proposition neerpende. Wat dit gaat geven? Wade hasn’t a clue. Maar Nick Cave heeft wel dat macabere en donkere ‘iets’ dat een Crow film nodig heeft en dat de laatste telgen in de franchise helemaal niet hadden. Op zich nog steeds geen reden om deze film nu al te verdoemen, eerder iets dat yours truly intrigeert ook al is het weer een remake. (Hollywood en originaliteit eh ^^)

Wat echter wel verontrustend is, dat is de keuze die Norrington blijkbaar gemaakt heeft over wie zijn Eric Draven wordt. Her en der lees je de gewoonlijke teen dream namen zoals Taylor Lautner en Zac Effron maar dit zijn gelukkig niets meer dan idiote geruchten van mensen die eens goed willen lachen. De naam die Norrington in gedachten zou hebben is Mark ‘Marky Mark’ Wahlberg. Nu heb ik helemaal niets tegen de goede man maar zie hem totaal niet in deze rol en was teleurgesteld in zijn laatste films. Nog meer dan met Planet of the Apes. Wahlberg zou een voorlopig script ontvangen hebben van Norrington met de vraag of hij in de huid van Eric Draven wilt kruipen. Laten we hem het voordeel van de twijfel geven.

Veel wou Norrington niet loslaten over het script behalve dat hij afstand neemt van de gothische stijl van de originele film en het basismateriaal van James O’Barr en een meer realistische, hard-edge, mysterieuze en documentairachtige film wilt neerzetten. Weer een ‘What-the-fuck’ moment.

Comments

comments


Wade

 
avatar