0
Posted 20/10/2010 by Wade in Tv/Film
 
 

Thor & Cap doen het in 3D

Marvel heeft aangekondigd dat zowel Thor als Captain America in 3D zullen uitkomen. Al zijn beide films niet in 3D maar in op de ouderwetse manier opgenomen. Beide films worden dus zogenaamde ‘upconversions’. Een mooi woordje om te zeggen dat men de 3D zal toevoegen aan het reeds opgenomen materiaal en het een goede kans heeft van niet veel voor te stellen.

De redenen waarom men niet direct met 3D camera’s is begonnen zijn bij beide film verschillend. Regisseur Joe Johnston (Jumanji Jurassic Park III) die achter het helm staat voor Captain America: The First Avenger, vond het bijvoorbeeld te moeilijk om met de nieuwe 3D camera’s te filmen en heeft het dus niet gedaan. Om de site Hero Complex te quoteren:

Johnston did a one-day test shooting with a 3-D rig — as opposed to shooting in 2-D and converting — and said it was “a nightmare” due to bulky gear, calibration issues and restricted filmmaking options. He said he’s a firm believer, though, in the conversion approach if done right and he’s enthused to move forward. “It’s a new challenge and it’s exciting,” Johnston said.

Een woordvoerder van Disney wenste dit dan weer goed te praten door nadien te zeggen:

“The considerable special effects for the films were conceived and executed from the beginning in 3-D…”

Gelukkig is Kenneth Brannagh (Hamlet, Frankenstein) een man met voldoende ervaring in films die een verhaal moeten vertellen en niet van effects afhangen. Ook hij is niet begonnen met het oog op 3D effecten in zijn Thor te brengen maar beziet het allemaal heel anders als Johnston en laat me eerlijk gezegd ook hoopvoller achter.

“We came to feel that in our case 3-D could be the very good friend of story and character for a different kind of experience… It’s another draft of the story that can reveal itself in a different way. I had a healthy degree of skepticism up front … I’ve become somebody extremely excited about working with possibilities of doing it this way.”

Hopkins ziet er overigens zeer opgetogen uit in zijn Odin personage moet ik zeggen.

Comments

comments


Wade

 
avatar