0
Posted 19/10/2010 by Wade in Tv/Film
 
 

Disney koopt marketing en distrubutie rechten over van Paramount

Toen Disney Marvel en al haar dochterondernemingen overnam waren ze precies vergeten dat vijf jaar geleden, Marvel een deal gesloten had met Paramount Pictures om haar films uit te brengen. Mits Disney meer controle wilt hebben over haar Marvel franchise hebben hun Powers That Be een deal gesloten met Paramount.

Disney zal Paramount namelijk een slordige 115 miljoen dollar distributie rechten betalen. Dit zou volgens beide partijen ongeveer het bedrag zijn dat Paramount met deze prent zou verdiend hebben. Toch zeggen insiders dat dit bedrag zal afhangen van de uiteindelijke opbrengsten van Iron Man 3 en Avengers. De rechten voor Captain America, Thor en de twee vorige delen van de Iron Man franchise blijven echter nog steeds bij Paramount Pictures.

Dit wil zeggen dat de release van Avengers op 4 mei 2012 die Paramount eerder al had aangekondigd misschien wel verplaats kan worden. Disney heeft hier nog niets over gezegd. Wel had Rich Cross van Walt Disney Studios het volgende te zeggen tegen Variety:

“In completing this agreement, Disney will now assume worldwide marketing and distribution of ‘The Avengers’ and ‘Iron Man 3’ and leverage these two highly-anticipated films across the multiple global platforms of The Walt Disney Company, we appreciate the tremendous momentum that Paramount established with these iconic Marvel characters and look forward to propelling the brand even further in the coming years.”
Bij Paramount zegt men dan weer dat deze deal momenteel het beste is voor zowel Marvel, Disney en Paramount zelf. Ze bedankten de mensen bij Marvel waar ze samen met hadden gewerkt aan de films en zeiden dat ze zich nu meer konden toeleggen op andere franchises zoals Transformers , Star Trek en Mission Impossible.

Comments

comments


Wade

 
avatar