0
Posted 17/10/2010 by Cassidy in Comics
 
 

Review: Birds of Prey Vol. 1: Of Like Minds

Birds of Prey TPB

Birds of Prey TPB

Brainfreeze verwees kort al naar deze amusante reeks in zijn Welcome to Tranquility review. En zoals we in die review ook al aanhaalde heeft schrijfster Gail Simone (Wonder Woman, Secret Six) een vrij stevige fanbase.

Geïntrigeerd door deze fanbase besloot ik om Simone’s werk eens te checken. Na de nodige research besloot ik te beginnen met deze trade  waarin Simone haar run op de Birds Of Prey reeks begon. Maar wie of wat zijn de Birds of Prey nu eigenlijk?

De Birds of Prey zijn een vrouwelijk team van misdaadbestrijders dat actief is in Gotham City. Aan het hoofd staat Oracle (Barbara Gordon in de periode nadat The Joker haar neerschoot in  The Killing Joke). Zij is de “brains” van het team dankzij haar informatienetwerk, fotografisch geheugen en computerhacking vaardigheden. In het prille begin bestond het team alleen uit haar en Black Canary (Dinah Lance). Black Canary is eigenlijk de “field agent” dankzij haar hand to hand combat vaardigheden en een krachtige, sonische schreeuw bekend als de “Canary Cry”.  Op termijn bleek uitbreiding van het team echter noodzakelijk en kwamen er nieuwe teamleden bij.

Het verhaal begint wanneer Black Canary plots ontvoert word tijdens een missie. De ontvoerder genaamd Savant neemt contact op met Oracle en eist iets wat ze niet kan geven: namelijk Batman’s geheime identiteit! Noodgedwongen vraagt Oracle hulp aan de vigilante bekend als Huntress (Helena Bertenelli). Savant blijkt echter gewiekster en gevaarlijker dan eerst gedacht.

Gail Simone levert met dit schrijfsel een entertainend, grappig verhaal met erg sterke geschreven vrouwelijke personages. Het artwork van Ed Benes (JLA, Supergirl) is uitstekend bij zowel de actiescènes alsmede de rustigere momenten in het verhaal.

Ik raad deze bundel dan ook aan voor iedereen die graag een verhaal zou willen lezen met erg sterke vrouwelijke hoofdpersonages en een verhaal dat ronduit fun is. Ook mensen die graag eens een kijk willen hebben op een ander deel van het ” Bat-Universe” zullen hier het nodige plezier aan hebben.

Comments

comments


Cassidy

 
avatar