1
Posted 17/10/2010 by Wade in Tv/Film
 
 

Cloak and Dagger

Toen Disney Studios op 31 augustus 2009 voor vier miljard dollar Marvel Studios overkocht, was er niet alleen de angst onder fans dat Disney hun geliefde superhelden zou omtoveren in watjes. Er was ook de wetenschap en de anticipatie dat Disney weleens enkele series voor de televisie zou willen maken van enkele (ongekende en/of minder gekende) Marvel superhelden. Als er een ding is dat men graag doet bij Disney dan is het wel munt slaan uit kinderen en fans van hun verscheidene mascottes.

Een van de namen die direct overal gefluisterd werd bij Marvel TV Was uiteraard hun groene vriend: The Hulk. Wat eigenlijk een logische keuze is mits men hier in het verleden al een succesvolle tv serie van had kunnen maken. Hoe dit gaat werken nu dat Hulk zijn eigen films heeft en een belangrijke rol heeft in de komende Avengers film(s) is nog niet gezegd. Of de serie en de films zich in dezelfde continuïteit afspelen is nog niet eens bevestigd. Logischerwijze zal men ook niet Mark Ruffalo (Zodiac, Windtalkers) inhuren om zowel in de tv serie als in de films Bruce Banner en Hulk te vertolken. Kwestie van budgetproblemen. Only time will tell …

Jeph Loeb, excecutive vice-president bij Marvel TV, heeft aan de tafel gezeten bij ABC Studios voor een ander project dat persoonlijk meer mijn interesse lokte: een serie over de tamelijk ongekende Cloak & Dagger. Wade zelve is om eerlijk te zijn ook niet al te bekend met dit duo maar me dunkt dat het project wel enig potentieel heeft. Loeb zou al met enkele schrijvers aan tafel gezeten hebben zelfs om een verhaallijn neer te pennen maar wie deze schrijvers zijn is tot op heden nog niet bekend. Voor zij die niet bekend zijn met dit duo, even een korte beschrijving:

Tandy Bowen en Tyrone Johnson zijn twee tieners die van huis weg gelopen zijn en proberen te overleven op de straten van New York. Wanneer Tyrone de straten afloopt op zoek naar iemand om te overvallen ziet hij Tandy lopen en wilt haar handtas stelen. Echter een andere dief is hem te snel af en Tyrone tacklet hem en geeft Tandy haar handtas terug en aldus begonnen de twee een diepe vriendschap en rekende op mekaar om te overleven op straat. Op een dag krijgen ze onderdak aangeboden door een gangster genaamd Simon Marshall. Zijn gastvrijheid was echter slechts een lokaas om een nieuwe synthetische drug te kunnen testen op mensen die niemand zou missen: straatkinderen. De twee kregen een injectie van deze experimentele drug en hun mutantenkracht manifesteerde zich hierdoor. Tyrone voelde zich plots genoodzaakt om de levenskracht van anderen te stelen door hen te sluieren in de dusiternis van zijn mantel (cloak) . Wijl Tandy licht kon projecteren in de vorm van een soort energie dolken (dagger), een gave die ze kon gebruiken om Dagger zijn honger te stillen en zijn duistere kant stil te houden. Al snel besloten de twee om hun krachten te gebruiken om de straten van New York te beschermen tegen mannen zoals Marshall en werden gekend als Cloak & Dagger.

Enkele andere projecten die Loeb reeds voorstelde bij Marvel TV zijn:

  • Ka-Zar
  • Punisher
  • Heroes For Hire
  • The Eternals
  • Daughters Of TheDragon
  • Moon Knight
  • Agents of Atlas

Comments

comments


Wade

 
avatar