0
Posted 15/10/2010 by Wade in Comics
 
 

Soldier Zero

Soldier Zero, zo heet het nieuwe project van Boom! en Stan Lee. Het is een van de drie projecten waar Boom! aan zal samenwerken met Stan Lee en diens POW Entertainment. Deze maand verschijnt het eerste issue, geschreven door Paul Cornell (Action Comics) en getekend door Javier Pina (Superman).

Het is een van de drie reeksen die Stan Lee bedacht heeft voor het nieuwe superhelden universum dat Boom! en POW Entertainment wensen te creeëren. De andere projecten, The Traveler en Starborn komen uit in november en december respectievelijk.

Toen ik dit nieuws voor het eerst las was ik als Stan Lee fan verheugd maar hoe meer ik er over begon te lezen en toen ik het design van Soldier Zero zag veranderde dit. Heel de tijd had ik het knagende gevoel: dit heb ik al eerder gelezen en die kerel doet me aan iemand denken. Niet toevallig ook een creatie van Stan Lee zelve: Iron Man. Maar ik laat jullie eerst de synopsis van op de Boom! website even lezen alvorens hier op in te gaan:

“When an alien parasite falls to Earth, wheelchair-bound college student Stewart Travers becomes infected, and goes through super-human changes that no mortal could imagine. Forced into a galactic war that’s chosen the Earth as the battlefield, Stewart degends the front line as … Soldier Zero!”

Mits dit slechts een preview is kan ik me altijd vergissen maar deze Soldier Zero toont enorm veel gelijkenissen met ondermeer Iron Man zoals het design en het feit dat hij het ‘pak’ nodig heeft om ‘normaal’ door het leven te gaan. In het geval van Stark houdt zijn Iron Man armor het schrapnel uit zijn hart, in het geval van Stuart kan hij als hij het pak draagt lopen en is hij van zijn rolstoel verlost.

Comments

comments


Wade

 
avatar