6
Posted 12/10/2010 by Malkavian in Comics
 
 

Exclusive Limited Collectible at FACTS 2010 *update*

In Amerika is het schering en inslag dat een grote beurs enkele exclusieve items krijgt. Ze krijgen dan de titel “San Diego Comic-Con Exclusive” ofzo. Maar in Europa gebeurde dit niet. Tot nu!

Voor hun 20ste verjaardag heeft facts aan FACTS-Favorite Romano Molenaar en opkomend talent Bob Uyttendaele gevraagd om een beeldje te maken dat alles heeft waar FACTS voor staat, nl. Fantasy-Anime-Comics-Toys & Sci-Fi. Dit resulteerde in een beeldje van ongeveer 20 cm.

Het beeldje is gelimiteerd tot slechts 100 stuks en het alleen in voorverkoop beschikbaar voor 20 euro. Ik heb het mijne al besteld, dus haastje want FACTS geeft aan dat ze verkopen als zoete broodjes.  Meer informatie over hoe je het beeldje kan bestellen vind je op de FACTS website.

Romano's Sketch Bob's Statue

*UPDATE*

Omdat dit toch heel speciaal is voor de Europese Conventions heb ik bezieler van dit project, Richard Boom, even aan de tand gevoeld.

Brainfreeze : Hey Richard, kan je ons wat meer zeggen over de unieke collectible voor FACTS 2010?

Richard : We wilden voor de 20e editie iets unieks doen en het CORE-team besloot dat dit het beste in de vorm van een beeldje kon gebeuren.
We wilden iets tastbaars tonen, wat alle aspecten van F.A.C.T.S. (fantasy, anime, comics, science fiction) in zich zou hebben en dat zelfs als een mascotte door het leven zou kunnen gaan.

Brainfreeze : De ontwerper van het beeldje is niemand minder dan Romano Molenaar, een vaste waarde op FACTS. Een bewuste keuze neem ik aan? Was hij direct te vinden voor het idee?

Richard Boom

Richard Boom

Richard : Romano is zeer waardevol geweest in dit proces. Eén telefoontje met daarin alle zaken die we in ons hoofd hadden en Romano ging helemaal wild op het ontwerp en liet ons wéderom zien waarom hij zo geweldig is! Binnen een paar dagen hadden we een prachtige sketch en nog een paar dagen later een werkelijk prachtig work-of-art!

Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik voor dit project metéén Romano in gedachten had, mede wegens zijn tomeloze enthousiasme, maar ook door zijn energieke kijk op zaken, zijn liefde voor F.A.C.T.S. en de enorme professionaliteit waarmee hij F.A.C.T.S. altijd heeft benaderd. Als er iemand een lévende mascotte is van F.A.C.T.S. dan is het Romano zelf!!

Brainfreeze : Een beeld maken is geen sinecure. Hoe verliep het maken van het beeldje zelf?

Richard : Na Romano kwam dus een 3D-artiest om de hoek kijken in de vorm van Bob Uyttendaele. Hij heeft het ontwerp “geabsorbeerd” en het als basis gebruikt voor zijn beeldje, waar iedereen laaiend enthousiast over is geworden. Bob’s creativiteit kende overuren in de ontwerpfase, dát kan ik je zeker meegeven!

Als ik terugkijk op het hele proces en al die maanden van bloed, zweet en tranen om alles in goede banen te krijgen van “leuk idee” naar “concept” naar iets wat je écht in je handen kan houden, dan kan ik alleen maar trots zijn op het complete team dat eraan mee heeft gewerkt… want Romano en Bob hebben hun ding gedaan maar zonder de relativerende opmerkingen van Philippe, de strakke acties van Stefaan, de beheerste richting van Koen, de communicatie van Jörgen en natuurlijk Boss-Man Emmanuel zou dit alles niet op deze manier tot stand zijn gekomen. Respect!!

En het enthousiasme waarmee dit project vorm heeft gekregen straalt volgens mij af op het commentaar en de bestellingen die we al hebben ontvangen. Nu nog geen halve dag later is er nog maar 50% beschikbaar, ze vliegen echt de deur uit!

Brainfreeze : Zijn er al plannen voor volgend jaar?

Richard : Voor volgend jaar hebben we nog geen plannen. Niet omdat we niet willen maar omdat we niet kunnen! We zitten minder dan 2 weken voor de 20e editie en het team heeft het nu al té druk om een reguliere 8-uur nachtrust te ervaren!

Wij doen dit met het volle enthousiasme dat F.A.C.T.S. ook weerspiegeld in de bezoekers, zodra de deuren opengaan!

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian