0
Posted 11/10/2010 by Wade in Comics
 
 

The Spider

art by Pablo Marcos

Moonstone wilt The Spider, een pulpheld uit de jaren ’30 en ’40 terug nieuw leven inblazen. Reeds in de jaren negentig deed hij zijn intrede in de wereld der comics maar Moonstone wilt het anders aanpakken. In plaats van panel-by-panel comic willen ze meer een soort van geïllustreerde proza brengen.

Om dit project te leiden hebben ze schrijver Martin Powell (Death Siege of the Frankenstein Legion) en tekenaar Pablo Marcos (Red Sonja) aangesproken. Een exacte release date staat nog niet bekend maar op zijn blog kondigde Powell reeds aan dat hij al meer dan een idee heeft zitten uitwerken.

Voor zij die niet bekend zijn met het personage, een beetje info:

The Spider is een gemaskerde vigilante uit de jaren dertig die opereert vanuit New York City. Hij hanteert een nogal bloederige, meedogenloze vorm van gerechtigheid. In het dagelijkse leven is hij miljonair en criminoloog Richard Wentworth en als The Spider een van de gevaarlijkste mensen ter wereld. In zijn studietijd vermoorde hij ooit een crimineel en schilderde in diens bloed een spin op zijn hoofd, later zou hij naar Tibet reizen om te leren hoe zijn lichaam naar zijn wil te buigen. Verveeld met het miljonairsleven duikt hij in New Yorks criminele leven tijdens de drooglegging en al snel vindt men dode criminelen met een spin op hun hoofd getekend. Wentworth wordt bijgestaan door een Sikh vriend die heilig gelooft in zijn zaak en zijn verloofde Nita. Ooit gequoteerd als een va de inspiraties voor Batman en de enigste pulpheld destijds die beïnvloed werd door zijn strijd tegen onrecht.

Powell, een enthousiast pulp lezer, wist het volgende te zeggen over hoe hij The Spider ziet:

“The most relentless destroyer of the guilty the world has ever seen is back in all of his bloody pulp action!  Even the Punisher can’t hold a candle to the body count The Spider racks up!”

Comments

comments


Wade

 
avatar