0
Posted 10/10/2010 by Wade in Comics
 
 

Ryder on the storm

De nieuwste telg van Radical Publishing heet Ryder on the storm en wordt geschreven door David Hine (X-Men: The 198, Silent War) en getekend door Wayne Nichols (Giant Size Hulk, Birds of prey). Het geheel wordt door Radical verkocht als het liefdeskind van Lovecraft en Chinatown en vindt plaats in een alternatieve wereld waar samenzweringen en bloeddorstig geweld meer dan dagelijkse kost zijn. De tekeningen zijn dan ook ‘vaak’ van bloeddorstige taferelen maar toch stijlvol in beeld gebracht.

Zoals in de meeste van dit soort verhalen is de protagonist niet geheel zonder fouten. Ryder is namelijk verslaafd aan geweld, hij kan er geen genoeg van krijgen maar tegelijkertijd walgt hij er ook van. Hine beschrijft hem als een junkie die wilt stoppen maar steeds weer hervalt in zijn verslaving.  Naarmate het verhaal vordert zouden we meer en meer te weten komen over Ryder en de skeletten die hij zelf in de kast heeft zitten. Voor de rest wordt hij omschreven als een typische jaren 40 privé-detective: stoer en goed in wat hij doet. Als ik het geheel zo lees doet het me wat denken aan Angelheart met Mickey Rourke.

De wereld van Ryder krijgt ook te maken met zogenaamde daemons: demonen die zich (soms in de schaduw en andere keren dan weer ook niet) moeien met het leven op aarde en mensen bëinvloeden om slechte dingen te doen. Maar meestal blijven ze echter ongezien tot in het derde issue.

Ik laat jullie met een synopsis van het verhaal en tot de volgende:

“Ryder on the Storm follows Ryder, a private eye hired by the beautiful femme fatale Katrina Petruska to investigate the horrifically bizarre suicide of her lover, Michael Hudson. Ryder’s journey to solve the case and finish Hudson’s work leads him to discover a truth more sinister and terrifying than he could ever have imagined – daemons walk among us. Now, he must team up with the last daemon hunter, Charles Monk, to take down the cabal of ancient evil controlling the city while struggling to reconcile the dark side of his own nature.”

Comments

comments


Wade

 
avatar