2
Posted 09/10/2010 by Wade Wilson in Comics
 
 

The Age of X

Gisteren kondigde Marvel haar nieuwe big event aan voor X-Men: the Age of X. Zoals je misschien reeds vermoedt, trouwe lezer, deze naam doet wel enorm denken aan Age of Apocalypse. Misschien wel tot op heden dé populairste X-Men crossover die er is. Geen slechte zet dus van Marvel haar marketing afdeling deze Age of X. Natuurlijk heeft Marvel enkel nog maar een teaserafbeelding (eigenlijk niets meer als de titel en paar schaduwen) op haar fans los gelaten. Nog geen nieuws over welke schrijver(s) en welke tekenaar(s) er aan dit event zullen werken.

Wat ze bij Marvel wel hebben losgelaten is dat deze verhaallijn misschien wel eens het einde zou kunnen zijn van mutanten zoals we ze kennen en dat ze de grootte en impact van Age of Apocalypse willen benaderen. Jawel, je hebt het goed gelezen. Er komt weer eens een ‘einde’ aan het mutantenras. Lijkt me dat om de zoveel jaar er iemand bij Marvel besluit om maar weer eens het gros van deze mensen af te maken ( House of M, Decimation)

Ondergetekende hoopt echter dat deze Age of X (op zijn minst nauw) zal aansluiten bij de verhaallijn van Hope Summers (de baby uit Messiah Complex) en haar zoektocht naar de zogenaamde Five Lights (de vijf eerste mutanten wiens krachten zich manifesteerden na M-Day). Bishop achtervolgde haar namelijk omdat hij geloofde dat ze de mutanten equivalent van de antichrist was terwijl Cable haar dan weer beschermde omdat hij haar als  de laatste hoop van zijn volk zag.

Natuurlijk is dit allemaal pure speculatie en weet iedereen wel goed genoeg dat Marvel nooit het mutantenras volledig zal doen verdwijnen (ze verkopen te veel boekjes) dus het zou best wel eens kunnen dat Hope en haar Five Lights ervoor zorgen dat dit “einde van de mutanten zoals wij ze kennen” positief is!

Een min of meer vervelend gerucht dat ik heb opgepikt in verband met Hope Summers en haar komende story arc is dat Jean Grey misschien weer al eens zou terugkomen en dat Hope zelf een connectie heeft met de Phoenix Force. Zijn ze dit bij Marvel zelf nog niet kotsbeu aan het worden? Ik herinner me op zulke momenten de inmiddels bewezen als zijnde lose belofte van Je Quesada waarin hij zei dat dood in het Marveluniversum letterlijk dood zou gaan betekenen en dat het gedaan was met retconnen.

Speculeer gerust in de comments wat je er zelf van vindt, of wie er nu juist verschuild gaat achter deze schaduwen maar hou het volgende in gedachten. Marvel heeft toegegeven zo met deze schaduwen gespeeld te hebben dat het niet per sé  gaat om wie je denkt.  Ik meen alvast de volgende herkend te hebben: Beast, Emma Frost, Magneto en Wolverine.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be