0
Posted 04/10/2010 by Malkavian in Comics
 
 

Lady Death komt terug tot leven

Lady Death Chaos! Comics

Lady Death Chaos! Comics

Vandaag de dag ben ik volledig verslingerd aan Green Lantern, maar er was een tijd, een chaotische tijd, waar ik alles van Lady Death & Chaos! Comics moest hebben. En dat is me ook vrij aardig gelukt.

Chaos! Comics was een uitgeverij die een speciaal soort comic uitgaf. Stuk voor stuk waren hun personages Anti-Helden. Duistere helden die tegen andere demonen vechten. Het bloed droop echt van de pagina’s en de vrouwen waren stuk voor stuk weg gelopen uit een of ander pin-up magazine.

Lady Death was één van de belangrijkste figuren die Chaos! Comics de wereld in wierp. Hope, een meisje dat in de middeleeuwen valselijk werd beschuldigd van hekserij en op de brandstapel werd gesmeten. Met het vuur rondom haar citeerde ze een spreuk die ze ooit geheimlijk van haar stiefvader had gehoord. Ze opent een portaal naar de onderwereld en komt daar als onschuldig meisje in een wereld vol dood en verderf. Zeer snel komt ze te weten zij speciaal is in de onderwereld, haar huid wordt wit als sneeuw en ze heeft ook mytische krachten gekregen. Met haar nieuw verworven kracht probeert ze te overleven in de onderwereld. En gaat ze opzoek naar haar moeder wiens ziel in de handen is van een boze magiër.

Lady Death Boundless Comics

Lady Death Boundless Comics

Dit is een beetje de korte inhoud voor Lady Death. Een inhoud die door de jaren heen enkele keren is veranderd. Chaos! Comics is zo’n 10 jaar geleden bankroet gegaan en de personages zijn verkocht geweest aan verschillende mensen. Lady Death is in handen van Brian Pulido gebleven, de bedenker en oprichter van Chaos! Comics. Na het verdwijnen van Chaos! Comics is Brian naar het nieuwe Cross Gen gegaan om daar een Re-Imagined Lady Death te brengen. Haar geschiedenis werd veranderd, aangezien niet alle rechten van de personages uit haar verleden bij Brian zijn gebleven.

Cross Gen was ook geen lang leven beschoren en dit zorgde voor een overstap naar Avatar Press. Deze pakte gelukkig de draad gewoon verder op waar Cross Gen gestopt was. De reeks werd ook bij Avatar stopgezet en wordt nu bij een sub-merk van Avatar namelijk Boundless Comics verder uitgegeven.

Door mijn oude liefde voor Lady Death kijk ik enorm naar de nieuwe reeks van Boundless Comics uit. Om mijn liefde een beetje te delen kan je hieronder de Preview bekijken.

Have fun

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian