0
Posted 04/10/2010 by Wade Wilson in Tv/Film
 
 

Frankenweenie en Vincent

Eindelijk brengt Tim Burton ons nog eens originele verhalen (dit was geleden sinds Corpse Bride): namelijk Frankenweenie en Vincent. In alle eerlijkheid gaat het niet echt om iets nieuws maar een bewerking van twee korte animatiefilms van zichzelf.

Als grote fan van Vincent Price, die de stemmen insgesproken heeft van de animatiefilm Vincent, vind ik dit heuglijk nieuws. Toch valt er iets raars te bemerken aan de hand van de korte samenvatting die IMDB geeft:

When young Victor’s pet dog Sparky (who stars in Victor’s home-made monster movies) is hit by a car, Victor decides to bring him back to life the only way he knows how. But when the bolt-necked “monster” wreaks havoc and terror in the hearts of Victor’s neighbors, he has to convince them (and his parents) that despite his appearance, Sparky’s still the good loyal friend he’s always been.

Als je nu naar de foto’s kijkt hierboven zie je duidelijk Vincent, wil dit zeggen dat beide verhalen samengevoegd worden? Vincent Malloy was namelijk zo in de ban van oude Frankenstein films dat hij ‘experimenten’ deed op zijn hond Abercrombie. Oordeel zelf en wacht af ^^

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be