1
Posted 04/10/2010 by Wade Wilson in Comics
 
 

Batman Walktrough : Infinite Crisis

Er gebeurt de laatste tijd veel in het comicwereldje, zoals bijvoorbeeld de grote verhuis van DC of Marvel die aan haar Heroic Age begint. Om nog maar te zwijgen van helden die vallen en villains die naar de top rijzen en een hele hoop retcons!

Gelukkig zijn vele veranderingen positief, hoewel ze soms nogal moeilijk te onderscheiden zijn. Een van deze veranderingen vindt plaats bij de alom gekende Batman. Sinds Grant Morrison (Final Crisis, Battle for the Cowl) het personage onderhanden heeft genomen hebben Batman en zijn trawanten enkele enorme veranderingen moeten doorstaan. Zoveel eigenlijk dat er verscheidene kritiek kwam dat de fans niet meer zo goed kunnen volgen.

Reden genoeg om enkele gidsen te lezen op het internet en er zelf eentje samen te stellen. Ik zal iedere dag een nieuw deel plaatsen tot jullie up to date zijn.Voor zij die geen spoilers wensen zal ik op het einde gewoon de te lezen tpb’s nogmaals vermelden zodat je weet wat je zeker niet mag overslaan om up to date te zijn met de huidige verhaallijn.

We beginnen bij de gebeurtenissen na Infinite Crisis:

Batman en Robin hervatten ijverig hun queeste om Gotham te zuiveren van de criminaliteit. Iets waar ze zeer succesvol in zijn vermits na een korte tijd de meeste criminelen achter slot en grendel zitten in Arkham. Gotham is zo rustig dat Batman vrije tijd teveel heeft en weer moet wennen aan het zijn van Bruce Wayne. Natuurlijk kan dit zo niet blijven duren en wordt het leven van Bruce al snel ingewikkelder. Allereerst begint hij een romance met het model Jezebel Jett. Vervolgens duikt er een copycat-Batman op in Gotham die de Joker neerschiet. Morisson verkent ook de Joker zijn super-sanity en laat de joker van persona veranderen die zichzelf The Thin Withe Duke of Death noemt en een permanente Glasgow smile draagt. Misschien de grootste verandering in deze periode is de introductie van Batmans zoon: Damian al Ghul die tijdelijk bij Batman inwoont vooraleer hij terug naar zijn moeder vehruist. Dan is er ook nog de terugkeer van Ra’s al Ghul die in het lichaam van zijn zoon huist.

Te lezen TPB’s:

  • Batman and Son   
  • The Clown at Midnight
  • The Resurrection of Rah’s al Ghul  

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be