0
Posted 04/10/2010 by Wade Wilson in Tv/Film
 
 

Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Ja, beste lezers. Jullie kunnen nog steeds lezen, deze titel is allesbehalve een grap. Al doet de titel dit toch wel lichtjes vermoeden. Ikzelf moest anders wel behoorlijk lachen bij het ontdekken van dit boek.

‘Abraham Lincoln: Vampire Hunter’ is een boek waarvan men de inhoud zonder probleem kan afleiden uit de titel. Amerikaans president Abraham Lincoln loopt door de straten van Amerika met een bijl om op die manier op vampiers te jagen. Mits ik het boek zelf nog niet volledig gelezen heb (de cover deed me teveel lachen), geef ik jullie even de korte inhoud die op Amazon staat:

Indiana, 1818. Moonlight falls through the dense woods that surround a one-room cabin, where a nine-year-old Abraham Lincoln kneels at his suffering mother’s bedside. She’s been stricken with something the old-timers call “Milk Sickness.”

“My baby boy…” she whispers before dying.

Only later will the grieving Abe learn that his mother’s fatal affliction was actually the work of a vampire.

When the truth becomes known to young Lincoln, he writes in his journal, “henceforth my life shall be one of rigorous study and devotion. I shall become a master of mind and body. And this mastery shall have but one purpose…” Gifted with his legendary height, strength, and skill with an ax, Abe sets out on a path of vengeance that will lead him all the way to the White House.

Nu stond er al enige tijd op IMDB dat Tim Burton aan de verfilming van dit toch wel gekke boek zou willen werken. Hij en zijn co-producers sprongen van studio naar studio om hun idee te verkopen maar uiteindelijk viel de keuze op Fox. Toen Burton en trawanten bij de Fox Studio aankwamen lagen er overal bebloede voetsporen die leidden naar hun voorbehouden parking waar een bordje hing: For vampire hunters only. Vermoedelijk zal dit niet de dealbreaker geweest zijn natuurlijk.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be