4
Posted 30/09/2010 by Wade in Comics
 
 

Age of Apocalypse goodies

The Age of Apocalypse is mijn persoonlijke favoriet onder de alternatieve tijdlijnen van het Marvel universum. Het is een grimmig, hopeloos uitziend universum, totale vernietiging nabij besprekkeld met een laagje ironie. Magneto die bewijst dat hij de beste leider is dat de X-Men zich maar kunnen wensen. Met enorm veel plezier heb ik deze reeks gelezen en was ik stomverbaasd over enkele veranderingen die de personages ondergingen, niet in het minst die van Sunfire en Sabretooth.

Voor zij die niet bekend zijn met deze verhaallijn geef ik even een beknopte samenvatting:

Wanneer Legion (zoon van Charles Xavier) in de tijd reist om Magneto te vermoorden slaat het noodlot toe. Charles Xavier springt voor de kogel en redt het leven van zijn beste vriend. Door het offer dat Xavier voor hem brengt besluit Magneto om diens droom van gelijkheid tussen mutanten en mensen waar te maken maar het noodlot heeft meer in petto. Apocalypse wordt veel vroeger wakker dan op Earth-616 (standaard Marvel universum) en slaat toe. Zo begint The Age of Apocalypse en verandert het leven van mutanten voorgoed. Magneto trekt zich terug en vormt de X-Men om Apocalypse te verslaan.

Nu brengt Diamond Comics vier figuurtjes uit deze serie ($16,99) tot leven voor de komende Comic-Con te New York (8 – 10 oktober):

  • Apocalypse;
  • Dark Beast;
  • Jean Grey;
  • Weapon X.

Comments

comments


Wade

 
avatar