0
Posted 27/09/2010 by Wade in Comics
 
 

Reynolds over Green Lantern

Recent praatte Ryan Reynolds, de man die reeds drie superhelden heeft vertolkt (Hannibal King, Deadpool en nu Green Lantern),  praatte in een interview over deze laatste. Interessanter nog, hij had het er over hoe hij en de regisseur deze film willen benaderen. Maar eerst een beetje achtergrond informatie:

Hal Jordan (de Green Lantern die ze gaan gebruiken in de film) is een testpiloot voor de Amerikaanse luchtmacht. Op een dag komt hij de stervende alien Abin Sur tegen. Deze zijn schip was op aarde neergestort waarbij hij zelf dodelijk verwond geraakte. Voor hij stierf vertelde hij Hal echter dat hij een Green Lantern is en gaf hem zijn ring en werd Hal de nieuwste Green Lantern.

Met deze ring krijgt Jordan immense krachten, de effecten waarvan variëren en afhankelijk zijn van de drager zijn verbeelding en wilskracht.

Ik heb zelf nooit veel van the Green Lantern gelezen maar volgende uitleg van Reynolds over het personage doet me verlangen naar deze film:

“Green Lantern is niet te vergelijken met Deadpool dus dat ga ik ook niet doen. Hij is een echte klassieke held weet je? Tegelijkertijd kan ie iemand naar de andere kant van de kamer slaan, een mop vertellen én het meisje kussen! Face it, het soort held dat we al lang niet meer op het scherm gezien hebben zoals Han Solo en Indiana Jones.”

Over de sfeer van de film had hij het volgende te zeggen:

“Green Lantern is niet zomaar een superheldenverhaal, het is een soort episch ruimte verhaal. Dc’s eigen Star Wars als je wilt. Met Hal Jordan als de klassieke held. En juist dat gevoel willen Martin Campbell (regisseur Casino Royale) en ikzelf naar het grote doek brengen.”

Vol enthousiasme en met volgende woorden als afsluiter laat ik u en tot de volgende:

n brightest day, in blackest night,
No evil shall escape my sight
Let those who worship evil’s might,
Beware my power… Green Lantern’s light!

Comments

comments


Wade

 
avatar