0
Posted 26/09/2010 by Wade in Comics
 
 

Deadpool going to the top?

We schrijven september 2008: het eerste issue van Daniel Way’s Deadpool ligt in de rekken en we zijn slechts maanden verwijderd van de Cable & Deadpool team-up reeks. Het begin van de opkomst van een nieuwe player in het Marvel Universe.

Het plan destijds was deze twee personages populair te maken met een team-up reeks en ze dan hun solo-carrière te laten uitbouwen. Vandaag is de Merc With A Mouth niet langer gewoon die rare kerel die steeds grapjes maakt en met de lezer praat, maar een steeds belangrijker wordend personage.  En na twee jaar heeft ie nog steeds Way om hem te leiden en verscheidene reeksen die zijn naam dragen:

– Deadpool: Merc With A Mouth;

– Deadpool: Wade Wilson’s war;

– Deadpool Corps;

– Deadpool: Team-Up;

– Lady Deadpool;

– Deadpool: Suicide Kings;

– Deadpool Pulp;

Met zijn twintig jaar (Deadpool verscheen eerst in New Mutants #98) heeft hij zich ontpopt van amorele huurling tot een, misschien lichtjes dubieuze, superheld, samengewerkt met Nick Fury en Norman Osborn, de Thunderbolts opgejaagd en een van Marvel’s populairste personages geworden. Genoeg reden om eens aan Way te vragen wat de toekomst voor Deadpool in petto heeft.

Jammer genoeg was er weinig los te krijgen maar Way wist ons wel te zeggen dat Deadpool een opdracht krijgt van zijn kinderidool: Captain America/Steve Rogers. Deze komt naar Deadpool en geeft hem als missie om terreur in eigen land te bestrijden, een droommissie voor Deadpool die Cap nog steeds bewondert maar natuurlijk, met Deadpool lopen de dingen niet echt zoals ze moeten. Ook wist Way te zeggen dat Deadpool’s oude therapeut Doctor Bong ook een appearance maakt …

Comments

comments


Wade

 
avatar