2
Posted 22/09/2010 by Malkavian in Comics
 
 

DC doet Grote Kuis, Wildstorm verdwijnt

Wildstorm

Wildstorm

DC is vandaag naar buiten gekomen met het nieuws dat ze het bedrijf willen klaarstomen voor de toekomst. Iedereen weet als je baas zoiets komt te zeggen dat het niet betekend dat je een opslag en een bedrijfswagen gaat krijgen. Ook bij DC vallen er slachtoffers.

In het bericht beginnen ze eerst met te zeggen dat DC & Vertigo nog steeds goed bezig zijn, elk in hun eigen aftakking van de Comic industrie. En dat de beslissing om MAD magazine naar een 2-maandelijks magazine te brengen, de juiste beslissing was en dat de verkoop daardoor gestegen is.

Dan begint het slechte nieuws, en ze starten ineens met een knal. Het merk Wildstorm zal vanaf volgend jaar niet meer bestaan. In December worden de laatste Wildstorm comics uitgebracht. Ze verwoorden het zelf op een mooie manier “These characters need a break to regroup and redefine what made them once unique and cutting edge.” Maar ze zeggen er wel bij dat de personages niet naar de vergeetput worden gebracht. Ze zijn zeker en vast nog van plan om “iets” te doen met de personages. Wat? Dat is de grote vraag. Maar op dit moment zal het even geen Authority, WildCats, DV8, Wetworks, … meer zijn. De Game comics gaan wel nog door en vallen nu onder het DC merk.

We moeten wel eerlijk zeggen dat Wildstorm de Comic industrie 10 jaar geleden volledig veranderd heeft met The Authority, Planetary en tal van andere reeksen. Maar dat deze impact de laatste jaren flink verwaterd is. Hopelijk herbronnen ze snel zodat we terug enkele “Cutting Edge” comics mogen verwachten.

Owyeah, bijna vergeten, ZUDA verdwijnt ook. ZUDA Wie? Juist, de digitale comic shop van DC. Het zal niet langer onder de naam ZUDA uitkomen, maar DC. Maar omdat we comic liefhebbers zijn en we het liefst papier in onze handen hebben, lig ik hier niet van wakker.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian