0
Posted 06/09/2010 by Malkavian in Tv/Film
 
 

Ridley Scott’s Alien Prequels in 3D

Ridley Scott gaf in een interview met The Independent wat meer informatie vrij over de Alien Prequels.

  • De film is omschreven als een 2-delige Prequel. Je mag er dus vanuit gaan dat de twee films één groot verhaal gaan hebben. De films spelen zich ook 30 jaar voor de eerste Alien film af. Dus er zal geen Ripley aanwezig zijn.
  • Damon Lindelof (Lost) is het script van het eerste deel onderhanden aan het nemen.
  • De 2 films gaan volledig in 3D worden opgenomen. Ridley ziet zichzelf in competitie met James Cameron’s Avatar : “Jim’s raised the bar and I’ve got to jump to it. He’s not going to get away with it.
  • De sfeer zal allesinds donker en grimmig zijn : “The film will be really tough, really nasty. It’s the dark side of the moon. We are talking about gods and engineers. Engineers of space. And were the aliens designed as a form of biological warfare? Or biology that would go in and clean up a planet?

Het is en blijft een redelijk groot risico dat Ridley Scott neemt. Een klassieker voorzien van een Prequel is geen sinecure. Als je kijkt wat er de laatste jaren is uitgekomen van miskleunen in de Alien reeks, dan hoop ik echt dat de Prequels van goede kwaliteit zijn. De CV van Ridley Scott staat goed vol met de beste films van de laatste jaren, dus dat schept wel wat vertrouwen. Maar zelfs koningen kunnen vallen.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian