5
Posted 31/08/2010 by Bram Ryckaert in Comics
 
 

“I’m seeing double here: four Batmen!”

Voor de verandering een fantastische cover van Frank Quitely.

Verontschuldig mij de Simpsons-verwijzing, maar voor dit nieuwsbericht kon ik die toch echt niet laten liggen. Iedere striplezer weet dat de Batman-reeks er het laatste jaar véél grote events heeft opzitten. Bruce Wayne ‘stierf’, dan werd Dick Grayson de nieuwe Batman met Damian als Robin (lees ‘Batman and Robin’!) en nu is Bruce weer terug. Wat je kon voorspellen is natuurlijk waarheid geworden: er zijn nu twee Batmen in Gotham City. In november maakt dit double team zijn debuut en DC head honcho Dan DiDio had er dit over te zeggen:

“Bruce Wayne realizes that he can’t just be the grim avenger he was before. He wants to be more aggressive in his reach, and realizes the change that Batman as a symbol can effect around the world.”

In tegenstelling tot wat je in onderstaande afbeelding ziet, zal er wel een visueel hulpmiddel zijn om de twee te onderscheiden. Bruce Wayne zal weer het klassieke symbool met gele achtergrond op zijn pak dragen, terwijl Dick het met zwart op grijs zal doen. Dit lijkt een nogal ridicule situatie, maar eerlijk gezegd kan dit volgens ons leuke situaties opleveren. Doordat er meerdere Batmen in de stad rondlopen, kan dat voor verwarring zorgen bij de criminelen. De toekomst zal uitwijzen welke richting de schrijvers hier mee uit gaan.

Comments

comments


Bram Ryckaert

 
avatar