2
Posted 27/08/2010 by Cassidy in Comics
 
 

Review: Haunt Volume 1

Haunt Vol 1

Haunt Vol 1

Dames, heren meet Spider-Spawn !!! Uhm… ik bedoelde natuurlijk Haunt. Deze comic is het resultaat van een collaboratie tussen Robert Kirkman (The Walking Dead, Invincible, enz.) en Todd McFarlane (Spawn,  zijn Spider-Man run, enz.).

Haunt draait rond de katholieke priester Daniel Kilgore wiens miserabele leven op zijn kop wordt gezet wanneer zijn broer Kurt, die een geheim agent is wordt, vermoord. Op één of andere manier raakt Kurt’s geest verward met Daniel’s lichaam waardoor Daniel Kurt kan zien en horen.  Daarnaast kunnen ze als het ware samensmelten en worden ze zo het slijmachtige personage Haunt (dat een beetje lijkt op een combinatie van Spider-Man’s web fluid en Spawn). In  deze vorm word Daniel’s hele lichaam omringd door een soort slijm dat hem in staat stelt om muren te beklimmen en daarnaast hard kan worden gemaakt om dan gebruikt te worden als wapen. Dit komt van pas als er een poging word ondernomen om ook Daniel te vermoorden. Na de mislukte moordpoging  wijst Kurt de weg naar het geheime hoofdkwartier van zijn organisatie in een poging om erachter te komen wat er nu eigenlijk allemaal aan de hand is.

Het verhaal is gemakkelijk te begrijpen en is interessant vanwege zijn spionage elementen en maakte me alvast benieuwd naar het volgende deel dat in november in de rekken zal liggen.  Het artwork van Greg Capullo (die dit jaar overigens naar Facts komt) is uitstekend waarbij de actiescènes er echt uitspringen.

Conclusie: Een mooi begin van de reeks, die mede door zijn spionage elementen erg goed tot zijn recht komt, probeer hem zeker eens uit.

8/10

Comments

comments


Cassidy

 
avatar