2
Posted 23/08/2010 by Cassidy in Comics
 
 

Review: Batman and Robin Deluxe HC Vol.1

Batman & Robin

Na Bruce Wayne’s dood tijdens de Final Crisis was er een gebrek aan een Batman in Gotham City. Batman is namelijk meer dan een misdaadbestrijder, hij is een symbool geworden van hoop voor de goede burgers van de stad en word gevreesd door de criminelen. In Battle For The Cowl kwamen we uiteindelijk te weten dat Dick Grayson (de eerste Robin) de Batman mantel heeft overgenomen.

Batman & Robin

Batman & Robin

Dit verhaal neergepend door Grant Morrison verteld grof weg Dick’s eerste week als Batman met Damian Wayne als Robin aan zijn zijde. Hierdoor is de Batman & Robin rol eigenlijk omgedraaid, waar we vroeger een vrij grimmige Batman en vrolijkere Robin hadden hebben we nu een Batman die erg acrobatisch is en die wel is een grapje maakt Robin daartegen is nu erg cynisch en brutaal.

Het boek is opgedeeld in 2 gedeeltes: in het eerste gedeelte krijgt ons duo het aan de stok met een aantal circus freaks geleid door Professor Pyg en in het tweede gedeelte handvaard een oude bekende zijn eigen visie van misdaadbestrijding in de stad.

Grant Morrison’s schrijfstijl is niet voor iedereen weggelegd (zeker niet voor beginnende Batman lezers) maar komt uiteindelijk wel tot een bevredigende conclusie. Over het artwork kan ik zeer kort zijn Frank Quietly leverde namelijk weer prachtwerk en verwerkt in het toch wel duistere Gotham City aardig wat kleur.

Deze hardcover editie biedt op de laatste pagina’s ook nog wat inzicht op de covers, personages er zijn een aantal schetsen enz.

Conclusie: Ik kan deze Hard Cover niet hard genoeg aanraden voor Batman fans die graag up to date willen zijn met de Batman mythos.

9/10

Wil jij ook jouw mening kwijt over een comic die je gelezen hebt? Schrijf dan een review naar review [AT] brainfreeze.be

Comments

comments


Cassidy

 
avatar