1
Posted 18/08/2010 by Bram Ryckaert in Comics
 
 

‘Scott Pilgrim’-film flopt in Amerika

Het heeft niet mogen baten. Ondanks de positieve impressies en lovende recensies, mogen we ‘Scott Pilgrim vs. The World’, de filmadaptatie van Brian Lee O’Malley’s strips door Edgar Wright, een flop in de Amerikaanse box office noemen. De film bracht 10 miljoen dollar op en dat is bijzonder weinig voor een openingsweekend. Tom Pinchuk van Comicvine heeft het misschien wel bij het rechte eind als hij schrijft:

I think the answer’s as basic as it being really, really unfortunate timing to open this against ‘The Expendables and ‘Eat, Pray, Love’. Both movies were already counter-programming eachother – – the ultimate guy’s movie vs. the ultimate chick flick, an ensemble throwback to the macho 80s action vs. a darling of Oprah’s book club. So what did that make ‘Scott Pilgrim’? Counter-programming to counter-programming? The movie was a hybrid of romantic comedy and kung fu action – – something that could straddle the gender lines and make for a great date movie on any other weekend. If they’d opened it against ‘Piranha 3D’, ‘Nanny McPhee Returns’, ‘Takers’ or anything else coming out in the rest of August, I think it would’ve cleaned up. But most people only see one movie on a weekend and this positioning forced casual audiences to choose.

Succes bij de box-office is natuurlijk niet alles. Een goede film blijft een goede film, ondanks het gebrek aan commercieel succes. ‘Scott Pilgrim’ verdiende echter zeker wat meer publiek. Wie weet, misschien zijn de dvd- en blu ray-releases wel een succes? Het zou niet de eerste keer zijn dat een bioscoopflop toch nog een bescheiden hit wordt door mondelinge overdracht en sterke verkoop van de disc-releases. Het enige jammerlijke gevolg is dat dit gebrek aan succes een release in de Belgische bioscopen wel eens zou kunnen tegenhouden. De film staat bij ons gepland voor december godbetert, maar nu zullen we al van geluk mogen spreken als de film hier überhaupt in de zalen komt.

Comments

comments


Bram Ryckaert

 
avatar