0
Posted 14/08/2010 by Bram Ryckaert in Comics
 
 

Bekijk een aflevering van ‘Scott Pilgrim vs. The Animation’

De 6 volumes. Lezen!

Er zijn weinig comics die tegenwoordig zo in de spotlights staan als Brian Lee O’Malleys ‘Scott Pilgrim’. In Amerika is de filmadaptatie (geregisseerd door Edgar Wright, bekend van ‘Shaun of the Dead’ en ‘Hot Fuzz’) nu uit en bovendien kan je sinds kort ook de downloadbare game spelen. Het gaat hier om een 2D brawler in de stijl van old-skool titels als ‘River City Ransom’ en ‘Double Dragon’.  Die is nu uit op het PlayStation Network en later deze maand op Xbox Live. Wat een locale release van de film betreft… Tja, wij Belgen moeten nog zéér lang wachten op ‘Scott Pilgrim vs. The World’, zelfs tot december van dit jaar.

De comics, die kan je echter wél al bij je betere stripboer kopen. Het gaat hier om 6 boekjes in manga-formaat, die ook qua stijl best wat op de Japanse strip lijken. Typisch aan ‘Scott Pilgrim’ is een vermenging van genres. Het ene moment zie je de 23-jarige Scott met zijn problemen worstelen, namelijk jongleren met liefjes, zijn band en zijn vrienden, maar plots kan de strip veranderen in een over the top actiecomic met scènes die net uit manga lijken te komen. Dit gebeurt meestal wanneer Scott één van de ‘evil exes’ van zijn grote liefde Ramona Flowers moet zien te verslaan. De strip zit ook vól met verwijzingen naar videogames en andere vormen van populaire cultuur. Er zijn weinig comics die ik met vol overtuiging aan iedereen zou aanraden, maar ‘Scott Pilgrim’ is er zo eentje, gewoon omdat het zo enorm vlot leest, bijzonder grappig is en iedereen er wel iets uit kan halen. Het zijn strips waar de energie en levenslust van af druipt. De comics zijn sinds kort ook te lezen op de iPhone en de iPod Touch.

Scott doet zowat alle media aan en de volgende stap is een animatiereeks op de Amerikaanse zender ‘Adult Swim’. Je kan nu een volledige short bekijken! De stemmen zijn ingesproken door de acteurs die in de film meespelen. Dit is een zeer trouwe adaptatie, want haast iedere regel is identiek aan de comic.

Comments

comments


Bram Ryckaert

 
avatar