0
Posted 13/08/2010 by Bram Ryckaert in Comics
 
 

Morrisons ‘Flex Mentallo’ toch op trade paperback?

‘Flex Mentallo’ is een legendarische 4-issue miniserie van Grant Morrison die nooit in trade paperback formaat is verschenen. Waarom? Wel, het bizarre personage (dat voor het eerst voorkwam in ‘Doom Patrol’) is een parodie op een creatie van Charles Atlas publishing, en die waren niet echt opgezet met een verdere verspreiding van de reeks. Er kwam zelfs een rechtzaak van. Charles Atlas verloor deze, maar DC beloofde toch om nooit een verzameling van de issues uit te geven. Tijdens de meest recente editie van de San Diego Comic-con kwam er een vraag uit het publiek of er ooit nog een trade kwam van Flex. Morrison antwoordde met  “It will happen.” Waarop Ian Sattler verder bevestigde: “If anybody asks, we didn’t say anything.”

Waarom is ‘Flex Mentallo’ legendarisch? Eerst en vooral is het geschreven door Morrison en getekend door Frank Quitely, wat zonder meer één van de beste creatieve teams in het medium genoemd kan worden. De reeks is echter inhoudelijk ook heel… speciaal. Het gaat hier om een psychedelische, compleet geschifte ode aan superhelden, waarin Morrison weer zijn deconstructieve zelf is, altijd naar de metafictie neigend. Morrison plaatst het zelf in zijn thematische trilogie die ook ‘The Invisibles’ en ‘The Filth’ omvat. Het is een uitzonderlijke reeks die zeker een tpb-editie verdient. Laten we hopen dat G-Mo ons geen blaasjes aan het wijsmaken was.

de reclames waarop 'Flex Mentallo' is gebaseerd

Flex Mentallo, hero of the beach.

Comments

comments


Bram Ryckaert

 
avatar