4
Posted 11/08/2010 by Bram Ryckaert in Comics
 
 

Heel wat nieuwe info over ‘Batman: Arkham City’

‘Batman: Arkham Asylum’ van ontwikkelaar Rocksteady was één van de grote verrassingen in het gamelandschap vorig jaar. De game werd niet alleen als de beste Batman-game ooit beschouwd, maar ook als één van de beste games van 2009 tout court. ‘Arkham Asylum’ sleepte heel wat GOTY (Game of the Year) awards in de wacht en een vervolg kon dan ook niet uitblijven. De eerste teaser konden we al een tijdje geleden bekijken en vorige week wisten we dat de game ‘Arkham City’ zou heten. We zagen ook het eerste artwork van de titel, dit in de vorm van covers voor het magazine GameInformer. Nu is de eerste info van de game bekend en zijn er ook wat scans op het net verschenen. Holy info blowout Batman!

 • Na het debacle in het asylum vindt directeur Quincy Sharp dat hij verantwoordelijk is voor de goede afloop. Hij gebruikt het incident om de burgemeesterverkiezingen te winnen. Nadien bouwt hij een stuk van de sloppenwijken in Gotham om tot ‘Arkham City’ en zo wordt dit de nieuwe, toch wel enigszins originele locatie van de instelling. Bewoners die proberen te ontsnappen, krijgen de doodstraf. Ze mogen doen wat ze willen binnen de muren.
 • Een bekende voor lezers van de comics, Hugo Strange, leidt Arkham City.
 • Two-Face is een trotse bewoner van de geflipte stad en besluit dat het tijd is voor wat power play. Hij kidnapt Catwoman en denkt dat een publieke terechtstelling hem wel populair zal maken bij de inwoners.
 • Gadgets kunnen nu tijdens gevechten worden gebruikt. Die explosieve gel uit de eerste game? Die kan je nu op de rug van vijanden kleven.
 • Je kan nu meerdere counters tegelijkertijd uitvoeren.
 • Veel oude bekenden uit Bats’ rogue gallery hebben nu de leiding over bendes in de stad.
 • Het forensische, CSI-esque aspect uit de eerste game zal een diepere uitwerking krijgen. Verwacht je nu aan échte puzzels rond dit concept.
 • Veel van de gadgets die je in de eerste game moest verdienen, zijn nu al van in het begin beschikbaar.
 • Er is nu een taunt-knop. Dit wil zeggen dat je je vijanden met een gebaar kunt uitdagen.
 • Heel wat personages hebben een eigen verhaal dat je -geheel optioneel- kunt uitdiepen.
 • Batman heeft nu een ‘broadcast analyzer’. Hiermee kan hij heel wat kanalen afluisteren, zoals de politie en zelfs het radiostation van Gotham zelf.
 • Niet iedereen was een even grote fan van Harley Quinns kostuum uit de eerste game. Het verpleegstersuniformpje is vervangen door een broek en topje in haar kenmerkende rood-zwarte kleurencombo.
 • Oracle (Barbara Gordon) is vermist, dus zit Alfred nu in het oortje van Batman.

Magazine-covers:

Er zijn ook een pak scans uit GameInformer verschenen, waar je héél wat meer van de game ziet. Klik hier voor de afbeeldingen.

‘Batman: Arkham City’ komt in de herfst van 2011 uit.

Als extraatje, nog iets leuks. Rocksteady heeft na de aankondiging van ‘Arkham City’ bekend gemaakt dat er een super geheime easter egg in ‘Arkham Asylum’ zat, die nog niemand had gevonden. Het gaat hier om de geheime kamer van directeur Quincy Sharp. In deze kamer zie je zelfs de blueprints voor Arkham City! Als je weet dat tegenwoordig zowat alles via het internet wordt gelekt, is het vreemd dat dit zo lang verborgen is gebleven. Ongelooflijk. Hier is het filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je de kamer bereikt:

Comments

comments


Bram Ryckaert

 
avatar