0
Posted 29/07/2010 by Malkavian in Comics
 
 

Review : Ultimate Comics Spiderman #12

Ultimate Comics Spiderman is het 2de volume van Ultimate Spiderman en speelt zich af na het Ultimatum event. Deze issue komt een jaar na de reboot van de Ultimate reeksen. En ik vind dat Marvel zich nog niet hersteld heeft van de miskleun Ultimatum. Ultimate Comics Spiderman loopt traag, heel traag. Daar waar het eerste volume zoveel swing & zwier bracht, is dit een reeks aan een slakkengang. Brian Michael Bendis wil duidelijk de personages uitschrijven en rustig terug laten opbouwen, maar het neemt volledig het ritme weg waar ik zo van hield.

In #12 volgen we de Ultimate versie van Chameleon die per toeval de gedaante van Peter Parker overneemt. Hij zorgt ervoor dat de relatie stress tussen Peter & Gwen Stacy weer mooi oploopt door Mary Jane te kussen. Heel leuke “Wrong guy, Wrong girl” scene, maar dat is het dan ook van spanning en sensatie (als je dat al spannend kunt noemen). Ook de tekenstijl van David Lafuente geraak ik maar niet gewoon. Iets te cartoony, simpel. Nuja als je na 10 jaar Mark Bagley plots de reeks moet verzetten is het nooit niet makkelijk. Voor mij is en blijft Mark Bagley de ultieme Moderne Spiderman tekenaar. De cliffhanger van deze comic zorgt er dan wel weer voor dat ik uitkijk naar het volgende nummer.

Na een jaar dacht ik dat ze terug op het hoge niveau van volume 1 gingen zitten, maar helaas is het een gewone middelmatige comic geworden.  2.5/5

COVER BY: DAVID LAFUENTE
WRITER: BRIAN MICHAEL BENDIS
PENCILS: DAVID LAFUENTE
INKS: DAVID LAFUENTE GARCIA
COLORED BY: JAYPO LLC
LETTERED BY: NEUROTIC CARTOONIST, INC

PRICE: 3.99
IN STORES: July 14, 2010

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian