2
Posted 25/07/2010 by Malkavian in Comics
 
 

Marvel brengt Crossgen uit

Voor vele zal Crossgen een onbekende zijn, maar het was een vrij populaire uitgeverij met een zeer korte bestaansduur. Van 1998 tot 2004 bracht Crossgen enkele leuke series uit zoals Sojourn, First, Ruse en Sigil. Deze werden van in het begin geschreven als losstaande reeksen maar in een groot universum. Beetje zoals de grote publishers DC & Marvel doen. Maar door hun vrij on-comic industrie manier van werken ging de uitgeverij al vrij snel bankroet. Zo waren alle werknemers vast in dienst in tegenstelling met de Freelance mentaliteit van de comic industrie, dus de vaste kosten waren pakken hoger en de druk om te presteren/verkopen waren immens.

Na dat Crossgen de deuren sloot heeft Disney, yeah de Mickey, alle rechten opgekocht van de Crossgen bibliotheek. Toeval wil dat Disney vorige jaar ook Marvel heeft opgekocht. En het dus probleemloos de Crossgen personage terug leven in blazen. En dat gaan ze waarschijnlijk ook doen. Tot hiertoe is er nog niks concreet gezegd over hoe en wat, maar op San Diego Comic Con heeft Joe Quesada toch mooi het Crossgen logo in beeld gehaald.

Ik kijk er allesinds naar uit om de re-prints van de originele Crossgens te lezen en hopelijk een vervolg te zien voor sommige personages.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian