1
Posted 04/04/2008 by Malkavian in Comics
 
 

Review : All Star Superman TP vol.1

Image Hosting by PictureTrail.comDe All Star-reeksen zouden moeten het antwoord van DC zijn op Marvel’s Ultimate-titels. Verwacht echter geen hervertelling van de oorsprong van Superman maar Morrison’s persoonlijke visie van deze superheld waarbij hij toch met de nodige eerbied omgaat met de rijke voorgeschiedenis die nu toch al 70 jaar omvat. Mijn enige kennis is wat ik nog weet uit de Superman-films en de serie “Smallville” (my guilty pleasure ). Aangezien ik geen enkele Superman-comic gelezen had vreesde ik wel dat ik door mijn onwetendheid het één en ander niet zou begrijpen maar dit bleek uiteindelijk geen probleem te zijn.

Image Hosting by PictureTrail.com

Hoewel de zes comics die in deze bundel vervat zijn deel uitmaken van één verhaallijn (Lex Luthor lijkt uiteindelijk toch de ondergang van Superman te hebben veroorzaakt) kunnen ze elk als een afzonderlijk verhaaltje gezien worden. Deze balanceren tussen nostalgische onnozelheid en verhaaltechnische genialiteit met zeer krachtige interpretaties van de hoofdpersonages . Ik had Superman nooit echt als een interessant hoofdpersonage gezien maar eerder een ééndimensionale saaie do-gooder (die behalve tegen kryptoniet) onoverwinnelijk is…maar wat Morrison hier neerzet maakt mij echt enthousiast, zelfs in die mate dat ik de bundel onmiddellijk herlezen heb, waardoor details die me in een eerste lezing ontgingen werden opgepikt.

Image Hosting by PictureTrail.com

De rijkheid van dit boek komt natuurlijk ook voort uit de magische tekeningen van Quitely die een zeer moderne fantasierijke wereld neerzet met een soort futuristisch Metropolis die toch zeer klassiek aanvoelt. (het deed me soms aan Moebius denken) MAGISCH !

Volume 2 is aangekondigd voor augustus. Normaal zou deze serie beperkt zijn tot twaalf issues.

Image Hosting by PictureTrail.com

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian