0
Posted 22/12/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Civil War Reviews Deel 2

CivWarReview

Deel 2 door Spiff

CIVIL WAR TPB (Civil War #1-7, Mark Millar/Steve McNiven)

Alles vangt aan in Stamford met een uit de hand gelopen confrontatie tussen de New Warriors (een slecht georganiseerde bende onvolwassen ‘supermensen’) die werken voor een reality-reeks en een paar slechterikken waaronder Nitro. Dit leidt uiteindelijk tot de dood van honderden mensen. Hierdoor wordt de superhuman registration act versneld ingevoerd met alle gevolgen vandien.

Aan de ene kant hebben we degenen die pro-registratie zijn onder leiding van Tony Stark. Zij geloven dat dit de logische stap voorwaarts is. Want zeg nu zelf : als er mensen met vernietigende krachten op deze aarde rondlopen zou je dan ook niet liever hebben dat de regering hierop een zekere vorm van controle uitoefent ? Peter Parker kijkt op naar Tony als een leerling naar zijn leermeester en laat zich overhalen om voor de goede zaak zijn identiteit aan het publiek bekend te maken. Aan de andere zijde hebben we Steve Rogers die (met een gezond wantrouwen ten opzichte van zijn regering) gelooft in persoonlijke vrijheid en het recht op anonimiteit voor gemaskerde helden die hun geliefden willen beschermen tegen mogelijke tegenacties van hun vijanden.

Image Hosting by PictureTrail.com
Voor ze het goed en wel beseffen staan ze met getrokken messen ten opzichte van elkaar. Zo worden degenen die zich niet willen registreren behandeld als terroristen en zonder recht van verdediging in een zwaar bewaakte instelling opgesloten (klinkt bekend hé). S.H.I.E.L.D. begint na een tijdje de meest verwerpelijke middelen in te zetten om hun doel te bereiken. Misschien gaat Millar een beetje te ver in de fascistische wijze waarop S.H.I.E.L.D. uiteindelijk begint te handelen waardoor je ondanks de goede bedoelingen van Iron Man en co niet anders kan dan de zijde van de anti-registratie-kant te kiezen.

Image Hosting by PictureTrail.comWat een vernietigende commentaren dat ik hierover heb gelezen voor ik het begon te lezen. Maar dit valt serieus mee, wat zeg ik… het is zelfs zéér goed. Natuurlijk moet men beseffen dat dit slechts een soort van algemene vertelling is van wat er zich allemaal afspeelde zonder in detail uit te wijden over wat er ondertussen gebeurt met bv. Wolverine, Spider-Man, The Fantastic Four, enz…. want daarvoor moet je de afzonderlijke bundels aanschaffen. Maar zelfs zonder die andere bundels vond ik het de moeite waard. Goed geschreven door Millar, de tekeningen van McNiven zijn fantastisch…. wat wilt een mens nog meer ?

Enjoy

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian