1
Posted 21/11/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Review : Casanova

Image Hosting by PictureTrail.comDit album met de eerste 7 deeltjes van Casanova heeft een enorme indruk op me gemaakt. “Luxuria” is de eerste van 7 albums, elk genaamd naar de latijnse verwoording van één van de zeven doodzondes : LUXURIA, GULA, AVARITA, ACEDIA, IRA, INVIDIA, and SUPERBIA. Het bevat de totaal geschifte belevenissen van Casanova Quin, de ex-dief, thans superspion die over de grenzen van tijd en dimensies krankzinnige avonturen beleeft.

 

Image Hosting by PictureTrail.com

 

De verhaallijnen zijn zo prettig gestoord dat ik geen poging zal ondernemen een idee te geven van de aard van de avonturen. Er gebeurt zoveel in elk deeltje en de manier waarop Matt Fraction de verhalen vertelt grenst aan het geniale/krankzinnige. We hebben hier intelligente verhalen met een xxx-treme pulpfactor en een vettige knipoog, met een vertelstructuur die totaal ongezien is.

 

Image Hosting by PictureTrail.com

 

En dan zijn er Gabriel Ba’s stijlvolle tekeningen. Het is alsof Mignola (Hellboy) in de mix is met Franquin’s Robbedoes. De bladzijden zijn een lust voor het oog, prachtig…. Het is typisch zo’n boek dat je met één lezing niet volledig kan doorgronden, het vraagt ondanks de hoge fun-factor om herlezing maar door de superieure tekeningen was dat zeker geen pijnpunt.

Conclusie : KOPEN die prachtige hardcover !!!! Één van de toppers van het jaar.

site Matt Fraction : http://www.mattfraction.com

eerste deel Casanova online : http://www.newsarama.com/ImageComics/Casanova/01full/CNV01_full.html

Image Hosting by PictureTrail.com

 

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian