0
Posted 11/11/2007 by Malkavian in Comics
 
 

Superpowers – Alex Ross & Jim Krueger

Trouwe Marvel lezers kennen alvast “Earth X” van het superduo Ross & Krueger. Een alternatieve / futuristische tijdslijn waarbij de meeste characters werden redesigned door Alex Ross en zoveel mogelijke verhaallijnen & ontstaan geschiedenissen aan elkaar gelinked werden. Het was en is een knaller van formaat. De kwaliteiten van de vervolg series Universe X & Paradise X laat ik aan ieders creative kritieke mening over.

Nu brengt Dynamite Entertaiment ons hun nieuwe project.“Superpowers”.
De titel klinkt al niet echt creatief en doet me onmiddellijk denken aan Supreme Powers & off course Heroes. Aan de foto’s die je overal op internet terug vindt, herken klassieke figuren zoals Black Terror (reeds recent door Alan Moore gebruikt in Tom Strong), Samson en de Green Lama (een leuke radio drama op deze link). En toch … En toch denk ik verkocht te zullen zijn, gewoon al voor het feit zulke oude figuren te leren kennen en daardoor mijn Superheroes Pulp Cultuur wat bij te schaven. Het bevat dezelfde ruwe elementen die Alan Moore zo graag gebruikt. We nemen een hoop oude helden, waarop we geen copyright betalen en laten we ze blenden en zien wat eruit komt.

Over blenden gesproken, lees even hoe de creators zelf Superpowers metaforisch omschrijven op Comic Book Resources:

“For those that have left school behind, but not the drinking they did while in school, I’ll describe the book in terms of a martini: Think of it as a shot of Claremont/Byrne “X-Men” mixed with a healthy dose of the Dematteis/Giffen “JLI” with a splash of “Planetary” and an olive plucked from Alan Moore’s “Swamp Thing” (yes, that’s kind of gross, but it wasn’t just yams that he could grow). Oh, and of course, it’s shaken, not stirred.”

Enjoy !!

Collectorz.com Comic Collector

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian